Oksekød i spinat

Da jeg havde gæster den anden dag, lavede jeg denne indiske ret, som jeg fandt inspirationen til i en af yndlingskogebøgerne – ‘Vores indiske køkken’. Jeg lavede dog en del ændringer i forhold til den oprindelige opskrift – først og fremmest blev den lavet på oksekød og ikke lam, og så erstattede jeg fløde med kokosmælk. Derudover blev en række andre ingredienser enten justeret op eller ned mængdemæssigt.

Oksekød i spinat
8-10 personer
oksekød i spinat, indisk, oksekød, olivenolie, løg, hvidløg, kardemommekapsler, nelliker, peber, koriander, gurkemeje, garam masala, chili, spinat, kokosmælk
1,8 kg oksekød skåret i tern
3 spsk olivenolie
10 g smør
3 store løg, hakkede
10 fed knuste hvidløg
16 grønne kardemommekapsler
12 nelliker
20 hele peberkorn
6 tsk stødt koriander
6 tsk stødt gurkemeje
6 tsk garam masala
4 tsk stødt chili
4 tsk salt
1 l vand
500 g frossen spinat
1 dåse kokosmælk
peber

Læg spinaten til optøning. Brun kødet i en stor gryde sammen med olie og smør og tag derefter kødet op. Steg løgene i gryden over middelvarme i fem minutter, tilsæt hvidløg og ingefær og lad det stege i yderligere fem minutter. Tilsæt kardemommekapsler, nelliker og sorte peberkorn og rør rundt i to minutter. Kom derefter alle krydderierne i og tilsæt lidt vand. Rør godt rundt i et par minutter, hæld kødet i og blandt det godt med krydderierne. Hæld vandet i og lad retten simre uden låg, indtil halvdelen af væden er kogt ind. Kom spinat og kokosmælk i og lad det simre nogle minutter. Smag til med salt og peber.

Note: Meget lækker og krydret – lige noget for mig! Retten blev serveret sammen med salat med koriander, vilde ris og pappadums. Jeg kan varmt anbefale at lave pappadums i mikrobølgeovnen – det tager ingen tid, er langt sundere og koster nok også mindre. Og og og – mindre opvask, ja tak!13 thoughts on “Oksekød i spinat”

 • Uhm, sikke en masse lækker mad..
  Er ikke så vild med rå eller røget fisk, men har en veninde der laver fantastisk vegetarsushi- måske jeg skulle kaste mig ud i det snart…

 • Din indiske opskrift på oksekød i spinat lyder meget lækker! Jeg elsker indisk mad, så den ret må jeg prøve at lave efter 🙂

 • Annettes – jeg mindes ikke at have set en fiskeafdeling i den SuperBest, men det er heller ikke mange gange, jeg har besøgt den. Vi har brugt den et par gange, hvor vi har handlet i den gode Nettobutik i Svogerslev, og min erfaring med den SuperBest er, at de har et spændende og godt udvalg af specialiteter – og en rigtig ringe grøntafdeling 😉

  Denne fisk købte jeg i Kvickly, Hyrdehøj, og der har jeg flere gange været heldig med gode fisketilbud.

  Hehe – det var godt, du nævnte den kogebog. Den har jeg også stående, men jeg havde glemt alt om den 😀

  Og så er det i øvrigt skønt at kunne bruge frokostpausen med at blogge lidt, mens der spises – en klar fordel ved at arbejde hjemme 🙂

 • Hanne – hørt hørt! Det bliver en aldeles fremragende søndag! Jeg glæder mig også 🙂

  (det er ikke nu, jeg skal fortælle, at jeg snyder og skal spise sushi igen om en uge?)

 • Jeg bruger som regel også røget laks 🙂

  Den oksekødsret ser godt nok lækker ud og igen, jeg bliver nødt til snart at kaste mig ud i det indiske køkken, som jeg sjældent laver (bortset fra tikka)

  Mange hilsner
  Birthe

 • NYBH – det er også en dejlig ret, som kan få lov til at stå og simre en ekstra time 🙂

  Jeg sidder lige pt. og spekulerer på, om jeg har prøvet at lave tikka, men det tror jeg ikke. Det må jeg da få gjort på et tidspunkt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *