Svinemørbrad i timian-baconsvøb, hvidløgsmos med timian og broccolisalat med soya og ingefær

I går var Jamie med i køkkenet, og det var bestemt et lovende møde – kun afbrudt af gemalen, der straks skulle snuse rundt i køkkenet, da han opdagede, at jeg havde drengebesøg 😉

Jeg benyttede chancen for at kaste mig ud i et par hvidløgseksperimenter og lavede en mild hvidløgsmos, som kan spises af selv de mest hvidløgsforskrækkede, og en bacon-timiansvøbt svinemørbrad. Fra ‘Jamies kogebog’ fik jeg afprøvet en opskrift på broccoli med soya og ingefær, hvor jeg undlod sesamolie og brugte lidt mindre olivenolie. De nedenstående retter giver – når de kombineres – mad nok til 3-4 personer.

Hvidløgsmos med timian

kartofler nok til tre personer
5 fed hvidløg
1 spsk smør
mælk
1 tsk timian
friskrevet grana padano
salt

Skræl kartoflerne og kog dem i en gryde sammen med de pillede hvidløg. Hæld vandet fra og mos kartoflerne let med en gaffel, inden du putter smør i og rører rundt. Hæld mælk i og pisk det til en luftig mos, som du vender timian og salt i til sidst. Jeg valgte desuden at hælde mosen i et fad og drysse lidt friskrevet ost over, inden det fik en tur i ovnen ved 200 grader i en halv time. Det gør mosen ekstra mild, men vil du gerne have en mere tydelig smag af hvidløg, så undlad at putte det i ovnen.

Note: Mild og lækker mos med en svag hvidløgssmag, som næppe kan forskrække nogen. Nu eksperimenterede jeg som sagt med at putte den i ovnen, men jeg tror, at mosen er bedst, hvis du blot serverer den, så snart den er pisket, for så er hvidløgssmagen også lidt tydeligere.

Svinemørbrad i timian-baconsvøb

1 svinemørbrad, afpudset
1 pakke bacon
smør
timian
2 spsk mørk sirup
salt

Svinemørbraden drysses med timian, og baconen svøbes omkring. Brun den i lidt smør på en pande og læg derefter kødet i et ovnfast fad. Hæld siruppen over og drys med lidt salt, inden du sætter fadet i ovnen og steger mørbraden ved 200 grader i en halv time.

Note: Kødet blev dejligt mørt med en god salt, sød og sprød kant på samme tid. Især gemalen syntes, det var et hit.

Broccolisalat med soya og ingefær

1 broccoli
4 fed hvidløg, pillet og skåret i tynde skiver
2 spsk olivenolie
3 spsk sesamfrø
5 cm ingefær
3 spsk soyasauce
5 cm frisk og skrællet ingefær
saft fra en limefrugt

Skær broccolien i mundrette stykker (også stænglen, som du skræller!) og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå fem minutter i det varme vand, inden du giver dem en tur til. Imens rister du sesamfrøene på en meget varm og tør pande, indtil de er gyldne. Læg dem på en tallerken og sænk varmen på kogepladen. Hæld olivenolie på panden og steg hvidløgsskiverne forsigtigt i olien. Tag hvidløgsskiverne op. Hæld soyasauce og limesaft på panden sammen med olien og bland det godt. Pres ingefæren i en hvidløgspresser, så ingefærsaften drypper ned i saucen på panden og smag derefter pandesaucen til. Hæld vandet fra broccolien og læg dem i en skål, hvor du overhælder dem med saucen og drysser sesamfrø og hvidløgsskiver over lige inden servering.

Note: En overraskende god kombination og en anden måde at få broccoli – det passede mig rigtig godt, og resterne kunne også fint spises dagen efter, selvom broccolien ikke så nær så spændende ud.



31 thoughts on “Svinemørbrad i timian-baconsvøb, hvidløgsmos med timian og broccolisalat med soya og ingefær”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *