Ribbenstegssandwich i ølboller

Ribbenstegssandwich i ølboller

Afslutningen på strømmen af ølindlæg nærmer sig. Derfor laver jeg en opsamling i dette indlæg, hvor jeg fortæller lidt om de øl, som vi fik smagt sammen med den hverdagsmad, jeg ikke bloggede om.

Men først flasher jeg lige denne ribbenstegssandwich, som vi fik sidste weekend – lavet på den fennikel- og lakridsølskrydrede ribbenssteg, som vi fik dagen inden. Den blev smidt i et par ølboller, som jeg lavede på et par dl øl (Black Magic Woman), kamutmel, hvedemel, gær, ølsirup, salt, lidt brændt maltmel, creme fraiche og vand. Efter endt hævning blev bollerne pensles med pisket æg og drysset med sorte sesamfrø. Da bollerne var bagt, blev de smurt med dijonsennep og Miracle Whip og lagt sammen med varme ribbenssteg-skiver, salatblade, syltede agurker og ølsyltet rødkål.

Den ølsyltede rødkål laver du ved at tage 1½-2 dl mørk øl og koge det op på en pande sammen med samme mængde lagereddike, en dl rørsukker, 1½ dl honning, fem nelliker og et stykke kanelstang. Tilsæt 2-3 store håndfulde fintsnittet rødkål og lad det koge ind – husk at røre indholdet godt sammen med jævne mellemrum. Jeg lod det koge helt ind, så rødkålen blev meget mørk og intens, men du kan også stoppe lidt før, så rødkålen stadig har lidt væde at ‘søppe’ i.8 thoughts on “Ribbenstegssandwich i ølboller”

 • Dine ribbenstegssandwich i ølboller lyder superlækre, Piskeris! De minder mig om at jeg skal på Frilandsmuseet, hvor Meyer sælger sine berømte flæskestegssandwich i to af husene i anledning af julen. Øl-ost lyder også rigtig spændende!
  God weekend til dig! Jeg tager på julemarkeder og er nok ikke meget ved computeren her i weekenden.

  • Den kan du godt glæde dig til – det er en fremragende sandwich! Havde også planer om at putte friske æblestykker i min sandwich, men havde selvfølgelig glemt æblerne derhjemme *argh*

   God fornøjelse med julemarkederne 🙂

 • Endnu en gang bliver jeg ekstremt benovet over dit nye billede på din blog – kanon flot fotograferet.
  Lørdagshilsner Charlotte

  • Tusind tak – og det er tilmed taget med det gamle kamera, eftersom billedet af fra sidste jul. Det er heller ikke helt så skarpt som det foregående, men jeg kan rigtig godt lide farverne 🙂

 • Ælsker ælsker ælsker ribbenstegssandwich. Den ølsyltede rødkål er klart et indlæg, der giver lidt kant. Kan nok ikke prale af også at lave ølboller, men så lugter det lidt af fisk alligevel… øh, jeg mener øl… 😛

  • Absolut også en af mine yndlingssandwiches! Havde planer om at lave flæskesteg, men måtte nøjes med ribbensteg, da jeg ikke kunne opspore det andet i supermarkedet.

   Jeg skrev i øvrigt til supermarkedet og pointerede, at kvaliteten af den købte steg ikke var i orden, og nu er jeg blevet tilbudt en anden ribbensteg. Igen god stil fra virksomheden.

 • Hvor har du fundet sorte sesamfrø? Jeg har ledt efter dem i et hav af helsekostforretninger, men jeg kan ikke finde dem..
  Spændende at følge med i dine indlæg om øl, for det har åbnet mine øjne endnu mere for at øl kan bruges til mangt og meget 🙂

  • Jeg mener, at jeg har set dem i flere supermarkeder, men de her købte jeg hos et asiatisk supermarked 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *