ribbensstegssandwich, ribbenssteg, sandwich, frokostAfslutningen på strømmen af ølindlæg nærmer sig. Derfor laver jeg en opsamling i dette indlæg, hvor jeg fortæller lidt om de øl, som vi fik smagt sammen med den hverdagsmad, jeg ikke bloggede om.

Men først flasher jeg lige denne ribbenstegssandwich, som vi fik sidste weekend – lavet på den fennikel- og lakridsølskrydrede ribbenssteg, som vi fik dagen inden. Den blev smidt i et par ølboller, som jeg lavede på et par dl øl (Black Magic Woman), kamutmel, hvedemel, gær, ølsirup, salt, lidt brændt maltmel, creme fraiche og vand. Efter endt hævning blev bollerne pensles med pisket æg og drysset med sorte sesamfrø. Da bollerne var bagt, blev de smurt med dijonsennep og Miracle Whip og lagt sammen med varme ribbenssteg-skiver, salatblade, syltede agurker og ølsyltet rødkål.

Den ølsyltede rødkål laver du ved at tage 1½-2 dl mørk øl og koge det op på en pande sammen med samme mængde lagereddike, en dl rørsukker, 1½ dl honning, fem nelliker og et stykke kanelstang. Tilsæt 2-3 store håndfulde fintsnittet rødkål og lad det koge ind – husk at røre indholdet godt sammen med jævne mellemrum. Jeg lod det koge helt ind, så rødkålen blev meget mørk og intens, men du kan også stoppe lidt før, så rødkålen stadig har lidt væde at ‘søppe’ i.

Planen var at drikke juleøl til, men der blev fejlkommunikeret, så de kom ikke med på udflugten til venneparret, som vi skulle spise sandwich med.

Og hvad har jeg/vi ellers prøvet denne måned? Jeg fandt denne honningøl frem en dag, jeg kom sent hjem fra arbejde og ikke var så sulten. Aftensmaden blev derfor et stykke hjemmebagt havtorne-rugbrød med ølost (fra Torvehallerne) – ret interessant ost, men en anelse for skarp til mig. Af samme grund var ølvalget ikke helt optimalt, for honningøllen fra Ørbæk har selvfølgelig en vis sødme, som er ganske lækker – men som ikke matcher den skarpe ost. Ærgerligt at jeg ikke vidste, hvordan osten smagte, inden jeg fandt øllen frem.

Gemalen lavede en spændende karryret i starten af måneden. Desværre skrev han ikke eksperimentet ned, for jeg ville gerne have blogget om det, men sådan kan det gå. Til maden fik vi denne India Pale Ale fra Herslev. Gemalen virkede ganske tilfreds, mens jeg ikke er så god til de lyse øl, så den var ikke lige min hofret.

Og den sidste øl er også en øl, der blev kombineret med ost (jaja, jeg kan godt lide ost!). Da jeg kom hjem fra kagearrangementet, var appetitten ikke stor, så jeg tog et par emmenthaler-bjælker og nød denne nøddeøl til – igen en Ørbæk øl. Det er en ret mørk øl, som passer sig godt til vintertiden, men på dette tidspunkt var jeg ved at være ret mæt af øl, så den fik ikke helt den opmærksomhed, den fortjente.