Flamsk stuvning
I weekenden lavede jeg lidt comfort food, og selvfølgelig var det relateret til mit belgiske benspænd. Jeg valgte at lave en flamsk stuvning, som er en enkel og fyldig ret, der stammer fra den nordlige del af Belgien, og jeg skelede til en opskrift, jeg havde fundet hos Everybody Eats Well in Flanders. Jeg skruede lidt op eller ned på en række af ingredienserne, og så undlod jeg at putte ribsgelé i, da jeg ikke syntes, retten behøvede at blive sødere.
Ligesom så meget andet simremad bliver flamsk stuvning ekstra god af at få en dags hviletid i køleskabet efter tilberedning, så den kan trække smag, så det gjorde jeg. Du kan dog også sagtens servere flamsk stuvning samme dag, du har lavet retten.
Flamsk stuvning
2 personer
200 g oksekød i tern
½-1 dl hvedemel
25 g smør
2 løg, skåret i tynde både
3 dl belgisk øl
1 tsk timian
salt og peber
Vend oksekødsternene i mel og ryst dem, så det overskydende mel falder af. Brun oksekødet i smeltet smør i en gryde. Tilsæt derefter løg, øl og timian, rør godt rundt i gryden og skru ned for varmen. Lad retten simre i 1½-2 timer under låg. Smag til med salt og peber. Flamsk stuvning skal – ifølge mig – serveres sammen med kartoffelmos (evt. stoemp), kogte gulerødder (for at give lidt farve til retten) og naturligvis øl. Jeg har dog set, at en del belgiere vælger at servere flamsk stuvning sammen med belgiske fritter.
Til denne ret serverede jeg Prior Tongerlo – en belgisk trippel-øl, som er en spændende og forholdsvis fyldig øl på 9%. Jeg brugte den også i selve retten.
Note: Flamsk stuvning adskiller sig ikke voldsomt fra andre stuvninger – omend den er lidt mere fyldig i det (på grund af hvedemelet og øllet). Men det er en dejlig enkel ret, som du altid kan vælge at pifte lidt op, hvis du gerne vil have en kraftigere smag.
Det er da lige sådan en ret, der bør komme på bordet her i den urimeligt kolde og våde påske. Meget mere passende end hønsesalat og æg.
Ja, hvad er det for et vejr? Jeg har sat næsen op efter forår og min 10 grader! Heldigvis ser det ud til, at der er solskin det meste af påsken 🙂
Lækkert belgisk benspænd 🙂
En ret efter mine smagsløg 🙂
Jeg har mere påske- og forårs benspænd på min blog.
Men mad- og kage inspiration er aldrig af vejen.
Ønsker dig en dejlig påske.
I lige måde. Jeg håber, at foråret også snart viser sig i temperaturen udenfor 😉
Gryderetter er bare ikke de mest fotogene, men de smager altså altid rigtig godt. Fed tallerken BTW
Nej, hvis de bare var halvt så fotogene i forhold til, hvor godt de smager 😀