Lammeterrine

lammeterrine, terrine, lam, hakket lammekød, bacon, løg, valnødder, hvidløg, basilikum, soltørrede tomater, æg, flødePåske og lammekød hører sammen, så derfor kom der også en lammeret på bordet, da vi holdt påskefrokost i søndags. Jeg var faldet for en opskrift på lammeterrine i et Spis Bedre-blad, og efter at have justeret en række af målene (enten op eller ned) samt undladt persille og rød peberfrugt så fik jeg denne smukke lammeterrine ud af det.

Lammeterrine
ca. 8 personer

400 g hakket lammekød
100 g kogt og derefter finskåret lammekød (f.eks. fra køllen)
100 g bacon, skåret i tern
50 g valnødder, hakkede
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg
1 tsk basilikum
5 soltørrede tomater
1 æg
1 dl fløde
salt og peber

Pynt:
Hakkede friske krydderurter – i dette tilfælde oregano

Hæld løg, hvidløg, soltørrede tomater, basilikum og æg i en blender og blend det til en jævn masse. Rør de to typer lammekød samt baconen sammen med den blendede masse. Rør fløden i og vend derefter valnødderne i farsen. Krydr farsen med salt og peber.

Form farsen til et lille brød og læg den i et smurt ovnfast fad. Stil fadet med lammeterrine i ovnen ved 175 grader. Kernetemperaturen i terrinen skal være 64 grader, og det tager ca. en time. Sørg for at tage din lammeterrine ud et par grader inden, at den er færdig, da kødets temperatur fortsat stiger et par grader i minutterne efter, at den er taget ud af ovnen.

Drys friskhakkede krydderurter ud over din lammeterrine og servér den evt. sammen med stegte champignons.

Note: En mild og velsmagende lammeret, som både egner sig som en del af en buffet eller som selvstændig ret. Du kan evt. prøve at bruge andre krydderier eller skrue ekstra op for krydderimængden i din lammeterrine, hvis du har mod på at eksperimentere.

4 thoughts on “Lammeterrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *