syltede tomater, syltning, tomater, lagereddike, rørsukker, sennepsfrø, peberkorn, laurbærbladeJeg må hellere i gang med at blogge om eksperimenter i forbindelse med månedens benspænd. Første eksperiment var at sylte tomater – noget jeg egentlig havde tænkt på at gøre sidste sommer, men så kom jeg fra det. Jeg har desværre ikke adgang til grønne tomater, men de røde kan også sagtens syltes. Jeg skrev et par noter ned sidste år, som jeg gik ud fra.

Syltede tomater
et glas

250 g blommetomater
2 dl lagereddike
½ dl rørsukker
0,25 dl salt
1 tsk sennepsfrø
1 tsk peberkorn
2 friske laurbærblade

Skyl tomaterne og læg dem i et skoldet sylteglas. Kog resten af ingredienserne til en lage (skal blot koge op, indtil salt og sukker er opløst) og hæld det straks over tomaterne. Luk glasset og lad tomaterne stå koldt og mørkt i to uger, inden du åbner glasset.

Note: Nu lavede jeg dette glas for en uge siden, så jeg skal stadig vente pænt på, at de er klar til spisning, men jeg skal nok se, om ikke de kan listes ind i noget aftensmad, inden måneden er omme, så de kan afprøves. Læg i øvrigt lige mærke til, at det også lykkedes mig at snige lidt fra krydderbedet med – nemlig laurbærblade!