agurkerelish, agurkesalat, agurk, løg, peberfrugt, lagereddike,

Jeg holder lige en lille pause fra sommerforret-benspændet, for i weekenden lavede jeg en frisk agurkerelish, som jeg godt kan anbefale. Vi skulle mødes med nogle venner, og da jeg var kommet til at foreslå, at vi skulle have hotdogs, så måtte jeg jo bage nogle hotdogbrød og medbringe lidt forskelligt tilbehør – blandt andet syltede rødløg samt denne skønne agurkerelish.

Inspirationen fik jeg fra Jensens Madblog, men jeg ændrede dog på nogle af målene samt udelod maizena.

Agurkerelish

½ dl lagereddike
½ dl vand
½ spsk rørsukker
½ tsk salt
lidt peber
1 lille finthakket løg
1 agurk
1 spsk groft salt
½ rød peberfrugt skåret i små tern

Hæld eddike, vand, sukker, salt og peber i en gryde, bring det i kog og lad det simre et par minutter. Vip de hakkede løg over i en skål og hæld lagen over. Sæt det på køl i mindst en halv time. n og kom dem i en skål. Hæld lagen op til løgene, og sæt til afkøling mindst ½ time.

Skær agurken igennem på langs og skrab kernerne ud. Skær resten af agurken i meget små tern og put dem i en skål

Agurker skæres igennem på langs, og kernerne skrabes ud. Resten af agurken skæres i små tern og puttes i en skål, hvor de vendes sammen med groft salt. Lad det stå i ca. fem minutter og skyl så saltet af agurketernene. Sørg for at det drypper af, inden du vender agurketernene med peberfrugten. Når lagen er helt afkølet, vender du den grundigt i grøntsagsternene og stiller til sidst din agurkerelish på køl i mindst et par timer, inden du skal bruge den.

Note: Jeg synes, at agurkerelish er en ret festlig topping til hotdogs – og så gør det sprøde og syrlige tilbehør sig rigtig godt til hotteren.