Peixinhos da Horta

Peixinhos da Horta

Peixinhos da Horta er en klassisk portugisisk ret, og direkte oversat betyder rettens navn ‘små fisk fra haven’. Det skyldes, at de i visse varianter ligner lidt friterede ansjoser, men her, hvor jeg brugte rismel, fik paneringen dog et rødt skær. Det så nu også ganske festligt ud. Jeg har set den i en del versioner. Jeg tror, at de bønner, portugiserne typisk bruger, er større, men retten kan dog også laves med de grønne bønner, vi har her i Danmark. Jeg har også set udgaver, hvor der også er andre grøntsager, der friteres – blandt andet peberfrugter.

Inspirationen hentet jeg hos Pasto, men justerede dog på nogle af målene og måtte bruge rismel, da jeg ikke havde tapiokamel.

Peixinhos da Horta

2 personer

100 g friske grønne bønner
olie til at friturestege i – jeg plejer at bruge rapsolie, men til denne ret er det mere oplagt at bruge olivenolie

Dej:
lidt salt
½ æg
½ tsk natron
½ tsk gurkemeje
1 dl tapiokamel, rismel eller til nøds hvedemel
ca. 2 spsk vand

Nip enderne af bønnerne og kog dem i et par minutter i letsaltet vand, indtil de er møre (men ikke overkogte). Hæld vandet fra og lad dem køle af.

Pisk ingredienserne til dejen sammen – den skal have en tyk men flydende konsistens, så tilsæt eventuelt lidt mere vand, hvis du får brug for det.

Varm olien op, indtil den er så varm, at det syder omkring spidsen på den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik. Vend 3-4 bønner i dejen og put dem i olien. Tag dem op efter ca. et minuts tid og fortsæt, så du for stegt alle bønnerne.

Drys salt over bønnerne og servér dem med det samme.

Note: Peixinhos da Horta er en lækker appetizer. Du kan selvfølgelig lave en dip til, hvis du har lyst, men de smager også fint, som de er. Måske du også kan finde på at bruge dem som tilbehør til en ret?Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *