Pastéis de Bacalhau – torskekroketter

Pastéis de Bacalhau – torskekroketter

Da jeg researchede på den portugisiske ret, Bacalhau, faldt jeg også over Pastéis de Bacalhau, der er en slags friterede torskekroketter. Disse laves typisk på saltet torsk og kartofler, og det er en lækker snack, der vil passe fint som appetizer eller forret.

Jeg skelede til en opskrift hos Easy Portuguese Recipes, men undlod mælk og koriander og justerede et par af målene.

Pastéis de Bacalhau
ca. 8 stk.

400 g saltet torsk (kan bestilles via fiskehandlere)
300 g kogte kartofler
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, fintpresset
1 æg
1 spsk finthakket frisk persille
salt og peber
ca. ½ l rapsolie til fritering

Tilberedningen af denne ret starter to dage før, hvor du tager den saltede torsk og skyller den under koldt vand. Læg den i en skål med koldt vand og stil den i køleskabet. Skift vandet 1-2 gange om dagen de næste par dage.

Hæld vandet fra torsken og læg fisken i en gryde med vand. Lad fisken simre i 15-20 minutter, indtil den er mør og hæld så vandet fra. Fjern skind og ben fra torsken og put torskekødet i en skål. Riv de kogte kartofler på et rivejern og rør det sammen med torskekødet. Rør derefter løg, hvidløg, æg og persille i. Tilsæt til sidst lidt salt og peber.

Varm olie op i en gryde, indtil det er så varmt, at der kommer små bobler, når man stikker den ikke-svovlbeklædte ende af en tændstik i olien. Form aflange torskekroketter med en spiseske og put et par stykker i den varme olie. Steg dem, indtil de er gyldne hele vejen rundt, og læg dem så på et stykke køkkenrulle og drys salt over. Steg resten af torskekroketterne på samme måde.

Servér dine Pastéis de Bacalhau varme og med lidt citron ved siden af.

Note: Disse friterede torskekroketter er saftige og lækre! Meget passende som snack eller som del af et tapasbord.



1 thought on “Pastéis de Bacalhau – torskekroketter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.