Romesco-sauce og padron pebre

Romesco-sauce og padron pebre

Tilbage til den spanske frokost, vi holdt for nogle venner i ferien, for her fik vi blandt andet romesco-sauce og stegte padron pebre til de spanske ribs.

Romesco-sauce er virkelig let at lave. Jeg er stødt på en del versioner gennem tiden og lavede den lidt på slump, men her er nogenlunde de mål, jeg brugte. Man plejer at bruge mandler til romesco-sauce, men da jeg havde nogle ristede hasselnødder uden skal på lager, så brugte jeg dem, da ristede nødder lige giver lidt ekstra til smagen i denne ret.

Romesco-sauce

2 røde peberfrugter
150 g cocktailtomater
2 fed hvidløg
1 dl ristede mandler eller hasselnødder
½ tsk røget paprika
lidt olivenolie
salt og peber

Varm ovnen op til 220 grader. Læg bagepapir på en bageplade og læg derefter peberfrugterne oven på. Sæt pladen i ovnen og bag peberfrugterne i 20-25 minutter, indtil de begynder at blive sorte. Tag dem ud og put dem i en frostpose, hvor de køler af i nogle minutter. Pil derefter forsigtigt skindet af dem. Fjern stilk og kerner og put resten af peberfrugterne i en blender sammen med cocktailtomater, pillede hvidløg samt nødder. Blend det til en ensartet masse og smag til med paprika, olivenolie, salt og peber. Lad gerne din romesco-sauce trække en halv time, inden du servere den.

padron-peber, padron, snack

Til en spansk frokost hører sig naturligvis også padron pebre. De små grønne pebre serveres ofte som snacks eller tapas i Spanien, og i år har jeg set dem i mange danske supermarkeder. De kan tilberedes på flere måder – enten på grill, på en pande eller i ovnen – og de smager skønt!

Du skal bruge:
En bakke padron pebre
Olivenolie
Salt
Evt. lidt fintrevet parmesan

Skyl de små padron pebre og tør dem af. Put dem i en frysepose og hæld en god sjat olivenolie i. Luk posen og ryst den, så pebrene bliver smurt i olie. Steg dem enten på grillen eller på en pande, indtil de bliver bløde og ser ret stegte ud. Du kan også hælde dem i et ildfast fad og stege dem i ovnen.

Drys dem med salt – og evt. lidt fintrevet parmesan, hvis det skal være ekstra spændende. Du kan servere dem som snack, tapas eller som tilbehør til en anden ret.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.