Jeg er ikke særlig god til at spise suppe. Det skrev jeg også hos MissMuffin i går, da hun spurgte efter gode suppeopskrifter. Bagefter gik jeg ud og lavede denne linsesuppe, som jeg vil tage med til frokost på arbejde i dag. Jeps – det virker lidt selvmodsigende, men jeg havde lyst til at prøve noget nyt!

Opskriften er inspireret af en, jeg så på opskrifter.dk

Linsesuppe med kokos
2 personerlinsesuppe med kokos, linser, kokos, suppe, hvidløg, ingefær, chili, løg, kanel, nelliker, koriander, gurkemeje, gulerødder, kartofler, æbler, grønne linser, hønsebouillon, kokosmælk, citroner

½ spsk olie
1½ fed hvidløg
½ spsk frisk ingefær
½ tsk frisk chilipeber
½ løg
½ kanelstang
½ tsk knuste nelliker
1 tsk korianderpulver
½ tsk gurkemeje
1 gulerod
½ æble
100 g tørrede linser
6 dl hønsebouillon
1 dl kokosmælk
1 spsk citronsaft
køkkensalt
peber

Varm olien i en tykbundet gryde og sautér hvidløg, ingefær og chili i to minutter. Tilsæt løg, kanel, nelliker, stødt koriander og gurkemeje og sautér i fem minutter, til løgene er klare. Tilsæt gulerod, kartoffel, æble, linser og bouillon. Bring det hele i kog og kog til grøntsagerne og linserne er møre. Fjern kanel og hele nelliker og purér det hele i en blender. Tilsæt kokosmælk og varm suppen igennem. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Note: Jeg brugte chilipulver i stedet for frisk chili, og så var vi løbet tør for kartofler, så jeg fordoblede mængden af gulerod i opskriften. Umiddelbart smagte den fint, da jeg nippede til den i aftes. Nu skal den med til frokost og spises sammen med et naanbrød.