På besøg i delikatesseland…

På besøg i delikatesseland…

Om lørdagen var vi på udflugt til en række små franske byer – blandt andet Bar-sur-Loup, som åbenbart skulle afholde appelsinfest to dage senere (!). Det indbefattede at pynte byen lidt tilfældigt med appelsinskilte og guirlander af appelsiner… meget pudsigt…

Vi kom også forbi Confiserie Florian med de skønneste delikatesser og lækkerier, og var det ikke fordi priserne også var derefter, havde jeg helt sikkert købt stort ind.

Jeg fik dog købt et par ting derfra – violsukker samt to glas med henholdsvis viol-sirup og jernurt-sirup. Desuden var der kandiseret frugt, chokolade, likører, marmelader, pesto, fransk nougat og en masse andet.4 thoughts on “På besøg i delikatesseland…”

 • Og der var tilmed mulighed for at prøvesmage mange af tingene – hvilket jeg selvfølgelig gjorde 🙂

  Jeg var især fascineret af marmeladerne med smag af hhv. roser og violer. Smagen var meget tydelig – uden at virke kunstig – og det var ret mærkværdigt at spise marmelade med så anderledes ingredienser.

  Næste gang jeg tager til Frankrig må jeg altså købe et glas med viol-marmelade med hjem… det er simpelthen for spændende til ikke at stå i mit køkken! 🙂

 • Roser og violer, det er lige mig!

  Jeg ved, at der er konditorere i Paris, der laver maccarons med liljekonvalcreme, hvilket er et af mine hede ønsker, at få lov til at sætte tænderne i et par stykker.

  Eller endnu bedre, komme til maccarons-festival i juli i Paris, hvor alle de store mestre folder sig ud med nye smagsoplevelser og konstellationer.

  I det hele taget ville jeg gerne på en, skal vi kalde det, markeds-dannelsesrejse ned gennem Europa.

  Det er skønne billeder og tandvandsfremkaldende indlæg, du fyrer af.

  Rigtig god lørdag:)

 • Tak for de søde ord 🙂

  I Cannes udpegede svigermor STEDET for at købe maccarons. Desværre var køen så lang, at den nåede helt ud på gaden, da vi kom forbi butikken, så vi fik ikke købt nogen, men det gør vi nok næste gang. Om de lige har liljekonval ved jeg dog ikke – men de havde ret mange forskellige udgaver 🙂

  Også god lørdag til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *