Marokkansk simremad – oksekød med svesker

Marokkansk simremad – oksekød med svesker

Tidligere på ugen kastede jeg mig atter over månedens benspænd og fandt en opskrift på oksekød med svesker fra ‘Mellemøstlige køkkener’, som jeg fik fra Klematis sidste år. Simremad forbinder jeg i høj grad med det marokkanske køkken, som har en lang række lækre simreretter lavet i tagines. Du kan dog også lave denne ret i en gryde, hvis du ikke har en tagine.

Jeg pillede en del ved opskriften – for eksempel brugte jeg oksespidsbryst i stedet for kalvekød – det er en billigere udskæring, og jeg ville se, om det ville fungere godt i retten. Jeg udelod frisk koriander og mandler og erstattede sukker med mørk sirup, jeg fordoblede mængden af ingefær og gurkemeje, og så valgte jeg at putte sveskerne direkte i retten i stedet for at tilberede dem separat. Retten blev serveret med en bulgursalat med tomat, agurk, hakket bredbladet persille samt olivenolie og citronsaft.

Oksekød med svesker

4 personer

600 g oksespidsbryst
1 stort løg, hakket
1 fed hvidløg, presset
1 tsk stødt ingefær
1 tsk gurkemeje
2 tsk salt
1 tsk peber
½ bundt bredbladet persille, hakket
olie og smør
200 g svesker uden sten
2 spsk mørk sirup
1 tsk stødt kanel

1 tsk orangeblomstvand, friskhakket bredbladet persille og sesamfrø til pynt

Opvarm lidt olie og smør i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt kødet sammen med krydderierne og lad det brune. Vend persillen, sveskerne og siruppen i og tilsæt 5 dl vand. Rør godt rundt og put det i en tagine, som stilles på nederste rille i ovnen, der er forvarmet til 200 grader. Læg en isterning i ‘dutten’ på toppen af taginen, skru ned til 150 grader og lad den hygge sig i ovnen i ca. 2½ time. Har du ikke en tagine, kan du i stedet lade retten småsimre på komfumret i 2½-3 timer.

Oksekød med svesker skal vendes med orangeblomstvand lige inden servering – samt drysses med persille og sesamfrø.

Note: Oksekød med svesker er en mørk og kraftig ret, som har en del sødme fra sveskerne. Vær opmærksom på, at du måske får brug for at tilføje mere vand, mens kødet simrer.19 thoughts on “Marokkansk simremad – oksekød med svesker”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *