Congee med kylling

Congee med kylling

Congee er en asiatisk risret, hvis konsistens minder om en ret lind grød. Nåja, og så ligner den lidt risengrød. Den findes i mange udgaver, men ofte er det en ret simpel udgave, som man spiser som morgenmad.

Den kan laves som vegetarret, men her valgte jeg først at koge et stykke kylling for derefter at bruge både bouillon og kød til at lave congee. Og lige præcis her må du endelig ikke nøjes med vand, for det hønsebouillonen er med til at give smag til den meget enkle ret.

Congee med kylling

2 personer

1 kyllingebryst med ben
6-7 dl vand
evt. en porre
2 dl risottoris
salt
soya
1-2 forårsløg, snittet

Hæld vand i en kasserolle og put kyllingen i. Har du en porre på lager, så skær den i skiver og put den i kasserollen. Læg låg på og lad kyllingen koge i ca. 40 minutter eller indtil, at den er helt mør. Tag kyllingestykket op (og eventuelle porrestykker) og læg det på en tallerken. Hæld risene i kogevandet, læg låg på og lad det simre i 30-40 minutter ved lav varme, indtil risene er meget bløde. Husk at tjekke til det flere gange undervejs. Pil kyllingekødet af benet og riv kødet i små lunser. Rør dem i den varme risgrød og smag den til med lidt salt. Du kan tilføje lidt vand, hvis du synes, at risretten er blevet for kompakt – eller koge den til sidst uden låg, så den bliver lidt mere kompakt.

Fordel din congee i to skåle og hæld lidt soysauce samt snittede forårsløg over det.

Note: Jeg var positivt overrasket over, hvordan hønsebouillonen havde trængt helt ind i risene og givet dem masser af smag. Selvom congee er en ret enkel ret, så savnede jeg ikke flere krydderier, og jeg er ellers mest til kraftigt smagende mad. En meget spændende og samtidig enkel ret.

Vil du prøve en risret med mere kød i, så tjek min opskrift på jambalaya.1 thought on “Congee med kylling”

  • Lækker og simpel opskrift! Retten sidder dejlig behageligt og smager utrolig godt. Da det minder om en grød, er den passende til morgenmad eller en let frokost. Jeg lavede den for eksempel som mellemmåltid og det er helt sikkert en ret jeg vil lave igen fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *