Sloppy Joe og blåbærmilkshake

sloppy joe, kødsauce, oksekødssauce, burger, oksekød, hakket oksekødJeg må indrømme, at jeg har undret mig over konceptet Sloppy Joe. Du laver en kødsauce og smækker i en burgerbolle. Slet ikke så handy som en almindelig burger. Men det skal ikke forhindre mig i at afprøve det alligevel, så det fik vi her til aften. Det er hurtig og let aftensmad – især når jeg altid har hjemmebagte boller i fryseren, som kan tøs op på få minutter – og jeg havde tilmed et brev ‘snydepulver’ fra USA, så jeg ikke en gang behøvede at tænke på krydderier. Jeg måtte dog tilsætte noget engelsk sauce for at få lidt spark i smagen, for det brev krydderier var lidt for genert i smagen.

Sloppy Joe kan laves på ret mange måder, men grundlæggende er det en kød- og sød tomatsauce i en burgerbolle sammen med løg – husk godt med krydderier i kødsaucen. Jeg tilføjede også et par skiver cheddarost samt et par syltede agurker, og det blev et ganske fint måltid. Jeg vil dog til enhver tid foretrække en almindelig burger, men der har jeg også lettere ved at ‘gakke ud’ ingrediensmæssigt.

Vi var dog slet ikke færdige med at lege amerikanere, for jeg skulle da også nå at lave milkshake her i august! Tro endelig ikke, at jeg har fantaseret om det i flere måneder…

Det er mange år siden, jeg sidst har fået milkshake, men det smager jo skønherligt! Jeg fik lavet en relativ kaloriefattig udgave – ikke 100% med vilje, men den smagte nu temmelig godt alligevel, så skidt med, at den ikke feder så meget 🙂

Smagen skulle selvfølgelig være med blåbær, for det er et bær, jeg forbinder med det amerikanske køkken. Derovre er de tilsyneladende langt mere vant til at bruge blåbær i forhold til herhjemme, hvor de først for alvor er slået igennem de senere år.
blåbærmilkshake, milkshake, blåbær, vaniljeis, mælk, Blåbærmilkshake
2 store glas

160 g vaniljeis
2½ dl skummetmælk
140 g frosne blåbær

Blend grundigt og servér i høje glas med funky sugerør.22 thoughts on “Sloppy Joe og blåbærmilkshake”

 • Årh det ser lækkert ud. Har kun smagt sloppy joe på pizza, og det er skønt. Kan nu godt forestille mig, at den kan være lidt svær at spise i en burgerbolle hehe.

 • Uhm jeg tænder på din blåbærmilkshake – den lyder rigtig lækker!

  Men jeg kan helt ikke se for mig, hvordan man skulle spise sådan en burger uden at få kødsovsen ned ad fingrene 🙂

 • Jeg synes sloppy joe burger er mærkeligt, men det slyder som det smager godt og det er vel det vigtigste.
  Heldigvis er blåbær ved at være almindelige i DK, hvilket er godt for de små gror jo naturligt på hederne. Og de store (og de små) er da de nemmeste planter at have derhjemme. De gror uden brok og besvær og gerne i den billigste spagnum. Det eneste problem hjemmehos os er at de forsvinder som dug for solen i lækkersultne små munde hurtigere end de gror på fire indtil nu små buske.
  Vi laver milkshake ved blot at blende frossen frugt og mælk, hvilket også er godt og endnu mere lavfedt.
  Dejlig dag til dig

 • Den der burger ser nu god ud…… Selv om indholdet lyder lettere underligt !!!

  Og hold da lige op en fed farve den drik der har…. WAOU!!!

  Hyggehygge
  Marianne

 • Jeg elsker sloppy joes 😀 Min Mama lavede den mest enkle version: kød der blev svitset, tilsætte worcestershiresauce og (Heinz) ketchup = færdig. Serveret med masser af stegte løg (ligesom til vores hakkebøffer. Det lyder måske lidt kedelig, men jeg elskede det lige meget hver gang 🙂
  Men mange amerikanere har deres egen version af sloppy joe.

  Hvis du nogensinde har set Rosanne – amr. serie – der tales der faktisk en hel del om “loose meat sandwich”, som er det samme som en sloppy joe…

  Milkshake rules 😀

  Mange hilsner
  Birthe

 • Hahaha.. Kan lige se det for mig. Første date og sloppy joe 😀 Jeg kan heller ikke lige fatte pointen med kødsovs i en burger. Men Milkshake… Ooohh manner. Det kunne eg godt klare lige nu.

 • Det var da forfærdeligt! Den mad ser bare simpelthen så lækker ud! Jeg sidder jo nærmest og savler, og ville ønske at min vægt kunne klare en sådan omgang! Yummy! Jeg tror bestemt det er godt at jeg ikke bor i USA – uha, jeg ville blive rund :O)

 • Madame – den var bestemt også god! Nu var det jo en rimelig sund udgave i forhold til andre opskrifter, jeg har set, hvor der er langt mere is og mindre – men isen kunne nu sagtens smages i milkshaken alligevel 😉

 • Signe – ja, det er ret vildt som blåbærbuske er blevet udbredt herhjemme de seneste år! Vi har overvejet, om vi skal plante det, men nu tror jeg lige, vi sætter os ned og planlægger bærbuske en dag 🙂

 • NYBH – det er ved at være en del år siden, jeg har set serien, så jeg kan desværre ikke huske det. Men jeg kunne godt forestille mig, at det var en ret, de spiste, for de lod til at holde af simple og casual retter 🙂

 • Vibeke – der er meget få situationer, hvor jeg ikke kunne forestille mig at kunne indtage en milkshake! 😀

  Når/hvis jeg en dag kommer til USA, så er det helt klart en af de ting, jeg vil afprøve derovre!

 • Looks delicious! Sloppy Joes are very popular here. And Milkshakes are also very popular…although I think Vanilla Milkshake is the most popular, followed by Chocolate. And the most popular fruit for a Milkshake is Strawberry. My mom actually made milkshakes for us last night when we went to her house for dinner…she used vanilla ice cream and orange sherbert. It was tasty. Although I like coffee milkshakes myself (or peanut butter milkshakes). 😉

  -Grace

 • Der er ikke noget særligt om Sloppy Joes; det er jo bare millionbøf serveret i en burgerbolle. Selvom jeg er amerikaner og bor i USA, bruger jeg slet ikke snydepulver til at lave mine Sloppy Joes.

  Her er min opskrift.

  Sloppy Joes (Serves 4)

  340g hakket oksekød
  1/2 løg, hakket
  1/2 rød peberfrugt, hakket
  1/2 (170g) dåse tomatpasta
  1 dl vand
  1 1/2 fed finthakket hvidløg
  1 spsk chilipulver
  1/2 tsk paprika
  1/2 tsk spidskommen
  1/2 tsk eddike
  1 spsk + 11/2 tsk brun farin
  1/2 tsk oregano
  salt
  peber

  Burgerboller
  Revet cheddarost

  I en stor pande over mellem høj varme, sauté kødet i 5 minutter. Tilsæt løg og rød peberfrugt; sauté i 5 minutter, ellers indtil løget er mørt. Hæld fedtet fra panden. Rør tomatpasta og vand i. Rør indtil tomatpastaen er opløst. Rør hvidløg, chilipulver, paprika, spidskommen, eddike, brun farin, oregano, salt, og peber i. Kog i 5-10 minutter, ellers indtil blandingen er tyk. Servér på burgerboller med revet cheddarost på.

  • Enig – det er nemlig bare en burger med en tyk kødsauce i. Jeg havde fået snydepulver af en amerikaner, og jeg syntes, at månedens amerikanske tema var en fin anledning til at få det brugt (til trods for, at jeg normalt undgår de fleste færdigprodukter i madlavningen :)).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *