Grove fiskefrikadeller med karry

Ideen til disse grove fiskefrikadeller opstod, da jeg var forbi en af fiskehandlerne i Torvehallerne i sidste uge. Her købte jeg lidt forskellige fisk – blandt andet et stort stykke mørksej, som jeg ville bruge i en asiatisk-inspireret ret om aftenen. Jeg sørgede dog for at købe et ekstra stort stykke, så jeg kunne skære noget af det fra og bruge i nogle grove fiskefrikadeller. Da mørksej har en ret mild smag, valgte jeg at eksperimentere med at smage fiskefrikadellerne til med karry. Jeg brugte 2 tsk karry, men vil du have en tydeligere fiskesmag, så nøjes med 1 tsk.
Grove fiskefrikadeller med karry
ca. 350-400 g mørksej eller lignende fast, hvid fisk
1 æg
1-1½ spsk hvedemel
1-2 tsk karry
salt
smør til stegning
Start med at hakke fisken i meget små stykker – se ovenstående billede – og husk undervejs at fjerne evt. fiskeben.
Rør en fars af hakket fisk, æg, karry og hvedemel. Tilsæt lidt salt og lad fiskefarsen trække i et par minutter.
Smelt en god klat smør på en pande og steg de grove fiskefrikadeller gyldne på begge sider. Servér dem på hjemmebagt rugbrød med remoulade eller evt. kombineret med en salat.
Mums !
Savner Torvehallerne 🙂
Det kan jeg godt forstå – det er også et dejligt sted med mange fristelser og spændende råvarer 🙂
Lyder virkeligt lækre. Også at de er grofthakkede. Men mangler lige remouladen. Af uvisse årsager tog jeg ingen med da jeg var i Danmark. Knus
Du må nok kaste dig ud i selv at lave den – men det skulle heller ikke være helt umuligt 🙂