Vegetarpålæg – gulerods-peanutcreme

Vegetarpålæg – gulerods-peanutcreme

Denne gulerods-peanutcreme fik jeg ideen til, da jeg faldt over en opskrift på cashew-gulerodspålæg på bloggen Det smager altid lidt af fugl. Jeg faldt pladask for denne form for vegetarpålæg – som i øvrigt sagtens kan nydes af kødspisere, mælkeallergikere og folk, der lever efter LCHF-principperne. Den måtte jeg simpelthen nå at prøve i denne måned, mens jeg stadig har nødde-benspænd.

Jeg brugte en god peanutbutter fra Urtekram, da jeg skulle lave vegetarpålæg. Den består kun af peanuts og salt – ikke alle mulige mærkelige tilsætningsstoffer – så det er min nye yndlings-peanutbutter.

Vegetarpålæg – gulerods-peanutcreme

2 gulerødder, skrællede
2 spsk peanutbutter
1-2 spsk jordnøddeolie eller rapsolie
evt. lidt salt
en kvart tsk stødt koriander

Skær gulerødderne i mindre stykker og put dem i en blender sammen med peanutbutter og olie. Blend det til en ensartet masse og smag til med salt og koriander.

Note: Smuk gul-orange creme, der har sødmen fra gulerødderne og den salte, fede smag fra peanuts. Det lille strejf af koriander giver et lækkert lille twist til smagen. Jeg testede mit vegetarpålæg på gemalens kolleger, og den faldt i god jord, så det er bestemt ikke sidste gang, jeg vil lege med denne form for pålæg.8 thoughts on “Vegetarpålæg – gulerods-peanutcreme”

 • Sikke en god ide♥ Må jeg prøve. Lyder som en rigtig god kombination. Utroligt alt det lækre pålæg man kan trylle frem på ingen tid. De fleste af os er vokset op med rullepølse, leverpostej osv. og med tiden lærer man er der er så meget andet skønt og sundere pålæg at lave. Har et par opskrifter mere på pålæg jeg vil dele de næste par dage. En af dem er med solsikkekerner og auberginer – mums! Knus

  • Jeg var også positivt overrasket over, hvor godt det fungerede. Det skal jeg helt sikkert lave igen 🙂

 • Jeg har det sådan med peanutbutter, at alt med denne vidunderlige fødevare, smager godt 🙂
  Har også altid været vild med Urtekrams crunchy, men har de sidste par gange købt den chrunchy fra Machandel – fås i hvert tilfælde i Kvickly og faktisk pt på tilbud i Netto til bare 20 kr.

 • Jeg bruger peanutbutter i hummus i stedet for tahin, da jeg ikke bryder mig om smagen af sidstnævnte.

  Jeg har brugt det på rugbrød med agurkeskiver, på samme måde som andre indtager leverpostej.

  Så en gulerods-peanutbuttersag lyder som noget jeg skal prøve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *