abrikossuppe, frugtsuppe, suppe, dessertsuppe, dessert, abrikoser, rørsukker, vaniljeekstrakt, vanilje, mynte, double cream, is, vaniljeisFrugtsupper er en af de letteste – og mest oversete – sommerdesserter, du kan lave. De er friske, søde og læskende og er samtidig en perfekt måde at bruge meget modne frugter (og bær, for du kan selvfølgelig også lave dessertsupper på bær). Fremgangsmåden er ofte den samme – kog noget frugt sammen med vand og sukker og køl det af. Servér det med frisk frugt, is, creme fraiche og/eller friskhakkede krydderurter.

Jeg lavede to forskellige frugtsupper på vores ferie i Frankrig, hvor frugterne havde masser af saft og smag – en abrikossuppe og en ferskensuppe. Det er endnu ikke lykkedes mig at opspore så velsmagende abrikoser her i Danmark, men falder du over en bakke, så kan jeg kun anbefale dig at prøve denne abrikossuppe. Min bedre halvdel taler stadig om den, og han er ellers ikke til den slags desserter.

Abrikossuppe
6-7 personer

8 store friske abrikoser
200 g sukker
2 dl vand
1½ tsk vaniljeekstrakt
friskhakket mynte
Double cream eller vaniljeis

Skær abrikoserne i mindre stykker og kog dem i en gryde sammen med sukker og vand, indtil frugterne er bløde og møre. Tilsæt vaniljeekstrakt. Blend forsigtigt grydens indhold og sæt det i køleskab, indtil det er kølet helt af. Hæld lidt double cream (tyk, fyldig fløde) eller lidt vaniljeis i bunden af et glas og hæld abrikossuppe over. Drys lidt friskhakket mynte på.

Note: Sød og velsmagende abrikossuppe, hvor den friske mynte pifter op og sørger for, at suppen ikke bliver for sød. Er abrikoserne meget søde og modne, kan du godt nøjes med mindre sukker.

ferskensuppe, frugtsuppe, dessertsuppe, suppe, dessert, ferskner, rørsukker, mørk rom, is, vaniljeisFerskensuppe med rom
4 personer

4 store modne ferskner
100 g sukker
1 dl vand
2-3 spsk mørk rom
vaniljeis

Skær frugterne i mindre stykker – pil eventuelt forsigtigt skrællen af dem inden – og kog dem i en gryde sammen med sukker og vand, indtil frugterne er bløde og møre. Blend forsigtigt grydens indhold og sæt det i køleskab, indtil det er kølet helt af. Smag suppen til med mørk rom og fordel ferskensuppen i fire glas. Top suppen med en lille kugle is – jeg brugte en lækker macademia-vaniljeis fra Haagen-Dasz, men en almindelig vaniljeis kan også bruges.

Note: Sød og lækker frugtsuppe, som får lidt kant af rommen.