Aftenen er hurtigt forsvundet i alle mulige små gøremål, men på falderebet vil jeg lige blogge om mere af det, jeg lavede i weekenden. Jeg havde jo forsynet mig godt og grundigt med sylteglas i Søstrene Grene for få uger siden, og mange af dem kom i brug, da jeg faldt over en opskrift på abrikos- og ananaschutney i det seneste nummer af magasinet Mad!, som jeg ville afprøve. Jeg var ikke helt så nøjeregnende, så målene er lidt på slump.

Abrikos- og ananaschutney

2 løgabrikos- og ananaschutney, chutney, løg, sennepsfrø, peberkorn, ananas, abrikoser, ingefær, chili, rørsukker, æbleeddike
lidt rapsolie
2 spsk gule sennepsfrø
20 hele, sorte peberkorn
850 g frisk ananas
300 g tørrede abrikoser
110 g frisk ingefær
1 rød chili
300 g sukker
1 dl æbleeddike

Pil og snit løgene fint. Steg dem i olie i en gryde med sennepsfrø og peberkorn, uden at de tager farve. Fjern skræl og den hårde stok fra ananasen, og skær frugtkødet i tern. Skræl ingefæren, skær den i tynde strimler, og kom ingefær, ananas og abrikoser i gryden sammen med en flækket rød chili. Hæld sukker og æbleeddike i, og lad det simre i 45 minutter.

Kom chutneyen på skoldede glas, der evt. er skyllet med vodka. Opbevares på køl.

Note: En skøn chutney, der både har sødme og bid på samme tid. De søde frugter får fint modspil af krydderierne, og denne abrikos- og ananaschutney vil være god som tilbehør til  kraftig vintermad.