Abrikos- og ananaschutney
Aftenen er hurtigt forsvundet i alle mulige små gøremål, men på falderebet vil jeg lige blogge om den abrikos- og ananaschutney, jeg lavede i weekenden. Jeg havde jo forsynet mig godt og grundigt med sylteglas i Søstrene Grene for få uger siden, og mange af dem kom i brug, da jeg faldt over en opskrift på abrikos- og ananaschutney i det seneste nummer af magasinet Mad!, som jeg ville afprøve. Jeg var ikke helt så nøjeregnende, så målene er lidt på slump.
Abrikos- og ananaschutney
2 løg
lidt rapsolie
2 spsk gule sennepsfrø
20 hele, sorte peberkorn
850 g frisk ananas
300 g tørrede abrikoser
110 g frisk ingefær
1 rød chili
300 g sukker
1 dl æbleeddike
Pil og snit løgene fint. Steg dem i olie i en gryde med sennepsfrø og peberkorn, uden at de tager farve. Fjern skræl og den hårde stok fra ananasen, og skær frugtkødet i tern. Skræl ingefæren, skær den i tynde strimler, og kom ingefær, ananas og abrikoser i gryden sammen med en flækket rød chili. Hæld sukker og æbleeddike i, og lad det simre i 45 minutter.
Kom chutneyen på skoldede glas, der evt. er skyllet med vodka. Opbevares på køl.
Note: En skøn chutney, der både har sødme og bid på samme tid. De søde frugter får fint modspil af krydderierne, og denne abrikos- og ananaschutney vil være god som tilbehør til kraftig vintermad.
Du er så flittig!
Det er nogle spændende ting du har fået lavet!
Knus
Vibeke
Spændende sager!
Hvad bruger man sån noget æblesmør til?
Uhm, hvor lyder det dog lækkert begge dele, Piskeris. Æblesmør er helt nyt for mig.
Vibeke – tak! 😀
Jeg har spændende planer for i morgen, men det kan være, at jeg 'tyvstarter' i aften og får lavet noget mere konfekt…
MissMuffin – som smørelse på brød ligesom marmelade 🙂
Jeg synes dog, at konsistensen er ret tæt på mos, så at kalde det smør er måske en smule overdrevent – men det dufter ret godt 😛
Madame – hehe, ja jeg må indrømme, at alene navnet fik gjort mig nysgerrig nok til at prøve det 🙂