Pleasing Peach og en fortolkning af Harvey Wallbanger

Pleasing Peach og en fortolkning af Harvey Wallbanger

Der var selvfølgelig også tid til drinks i løbet af ferien, nu hvor det er månedens benspænd, og de to første var en frisk, sødmefuld ferskendrink, Pleasing Peach, og en ‘snigedrink’, Twisted Harvey Wallbanger. Det er ikke så tydeligt på billedet, men denne Pleasing Peach havde en svag ferskenfarve fra den ferskenlikør, jeg brugte til drinken.

Pleasing Peach

1 drink

3 spsk ferskenlikør
Sprite
isterninger
frisk mynte skåret i strimler
et par både af friske ferskner

Tak et almindeligt vinglas og hæld ferskenlikøren i. Læg et par isterninger i glasset og fyld Sprite i, indtil der er et par cm til kanten. Put et par ferskenbåde i glasset og top det med friskhakket mynte. Servér med det samme.

Note: Pleasing Peach er en enkel og sommerlig drink, som de fleste smagsløg kan være med på. En let sødme og så simpel og behagelig i smagen, at den også passer til temperaturer over 30 grader.

drink, Twisted Harvey Headbanger, vodka, muskatvin, appelsinjuice, appelsiner, Harvey Wallbanger

Jeg havde planlagt at prøve en klassiker – Harvey Wallbanger – og troede, at det var let at købe en Galliano i et af de store supermarkeder i Frankrig, for det mærke er rimelig let at få fat på herhjemme. Jeg tog dog fejl, for den store Carrefour (supermarked), som vi besøgte, havde masser af vin og spiritus – men ikke Galliano. Jeg købte i stedet en sød muskatvin, som jeg brugte som erstatning i min twistede udgave af Harvey Wallbanger, og så gjorde jeg også drinken lidt stærkere, så det for alvor blev en ‘wallbanger’.

Twisted Harvey Wallbanger

1 drink

4 spsk vodka
4 spsk muskatvin
appelsinjuice
en lang strimmel fra appelsinskallen
isterninger
festlig drinkparaply

Tag et glas – i dette tilfælde et vinglas, for der var ikke andre muligheder – og hæld vodka og muskatvin i. Hæld appelsinjuice i, mens du forsigtigt rører rundt og tilsæt til sidst isterninger og en lang strimmel appelsinskal. Stik en paraply i drinken og servér den med det samme.

Note: Selvom jeg lavede en halvstærk udgave, så var spiritussen rimelig skjult i appelsinjuicen. Efter et enkelt glas Harvey Wallbanger kunne alkoholen dog godt mærkes, så det er en lidt lusket ‘snigedrink’.8 thoughts on “Pleasing Peach og en fortolkning af Harvey Wallbanger”

 • ja tak, tjener – én af hver! Blir for en gangs skyld tørstig her i stedet for sulten:-) lyder som en virkelig dejlig ferie I har været på. Jeg elsker Frankrig…

 • Hmm… Gad vide om man kan få ferskenlikør herhjemme? Jeg elsker alt med fersken og ville gerne kunne byde damerne på sån en næste gang de kigger forbi:)

  • Jeg mener, at jeg har set det i et af de store supermarkeder – og ellers kan det bestilles via flere af de onlineforhandlere, som sælger spiritus og likør 🙂

 • Lækre billeder! Din Pleasing Peach må prøves her selv om vi ellers aldrig får drinks 😉 Ferskenlikør lyder bare skønt!

  • Hov, det må I straks lave om på! Jeg skal nok sørge for at blogge flere fristende drinksopskrifter 😉

 • Oooyyy, hvor ser det første billede med drinken foran den blå pool bare indbydende ud – SUK! Jeg er fuldstændig SYG efter at komme ned til noget sol og sommer – og dine Provencebilleder med lækre cocktails, pizzaer mm. hjælper altså ikke! 😉
  Overvejer seriøst at pakke bilen og bare køre sydover – ud i det blå….

  • Jeg kommer også helt i feriestemning af billedet! Bare synd at det ikke lykkedes at få hverken sol eller pool med til Danmark 🙁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *