Sambusa

Sambusa

Første ret i månedens benspænd blev sambusa – små sprøde trekanter med fyld. Opskriften har jeg fra kogebogen ‘Mellemøstlige køkkener’, som jeg afprøver for Klematis. Bogen er stor og fyldt med opskrifter og billeder på mange lækre retter, så jeg glæder mig til at fordybe mig i den i løbet af måneden.

Jeg fik dog sat min tålmodighed på prøve, for jeg havde ikke særlig megen energi i går, og så var sambusa en smule for omstændigt at kaste sig ud i. Det kræver lidt fingerfærdighed, og bogens instruktion er desværre ikke særlig detaljeret, så jeg måtte på nettet for at få et par tips til, hvordan de foldes. Jeg kan anbefale denne video. Men ser vi bort fra mig på slap line og gemalen, der flygtede ud af køkkenet efter at have hørt mig sukke én gang (det plejer at være et sikker tegn på, at min tålmodighed er opbrugt), så smagte retten ganske fint, og jeg vil helt sikkert vende tilbage til sambusa på et tidspunkt, for jeg overgiver mig ikke!

Sambusa

4-6 personer

2 kyllingefileter i strimler
3 mellemstore løg, finthakkede
½ tsk gurkemeje
lidt safran
1 tsk stødt ingefær
1½ tsk groft salt
1 tsk peber
½ bundt bredbladet persille, finthakket
4 æg
et par spsk olie til stegning
1 spsk smør til stegning

½ pakke forårsrulledej, 20×20 cm
olivenolie til pensling

Opvarm olie og smør i en gryde og brun kyllingestrimler og to af løgene i det. Tilsæt derefter de tørre krydderier under omrøring og hæld et par dl vand i. Lad retten småsimre i 20 minutter under låg. Tag kyllingestykkerne op fra gryden og hæld i stedet det resterende løg sammen med halvdelen af persillen. Tilsæt æggene et ad gangen under konstant piskning og smag til med salt og og peber. Hæld overskydende væde fra retten, inden du piller kyllingekødet i mindre stykker og blander i retten. Lad den køle af, til den er håndvarm.

Del dejpladerne i to, tre eller fire strimler på langs (alt afhængig af, hvor små trekanter du vil lave). Læg lidt fyld på hver og fold dem som anvist i videoen. Pensl hver sambusa med lidt olie. Steg sambusa gyldne ved 225 grader i 6-10 minutter og servér dem sammen med en stærk chili-tomatsauce og en god sprød salat.



14 thoughts on “Sambusa”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *