bacon, løg, løgringe, baconringe, svinekød, snack, appetizer, forret, sirup, røget paprika, sød paprika, sennepssauce, sauce, sennep, creme fraicheJeg kan ikke have et bacon-benspænd uden denne enkle og lækre snack, som jeg på et tidspunkt så hos Klidmoster – nemlig bacon-løgringe! Det er en ganske enkelt snack, som består af løgringe, der enten er krydret eller smurt med en sauce, inden der vikles bacon omkring, og de steges i ovnen. Når de er færdige, spises de, som de er – evt. kombineret med en sauce.

Jeg har siden set forskellige udgaver af bacon-løgringe – både mht. hvordan de krydres og hvilken sauce eller dip, de kombineres med, og efter at have grublet lidt over det, valgte jeg at smøre løgringene med en paprika-krydret sirup, inden jeg viklede bacon omkring, ligesom jeg besluttede mig for at lave en sennepssauce til. Så er der både noget sødt og noget stærkt til at give modspil til baconen.

Bacon-løgringe
4 stk – forret til to personer

1 stort løg
8 strimler bacon – jeg kan anbefale frilandsgris-udgaven fra Irma
2 spsk sirup
1 tsk røget paprika
1 tsk sød paprika
½ tsk salt

Sennepssauce:
2 tsk creme fraiche
1½ tsk dijonsennep
½ tsk sirup
en smule røget paprika
salt og peber

løgringe, løgTag et stort løg, skær top og bund af og fjern skallen. Skær løget i tykke skiver – ca. en cm brede – og pil de midterste løgringe ud, så du kun har de to-tre yderste ringe. Rør sirup, de to typer paprika samt salt sammen og smør løgringene med dem. Vikl forsigtigt bacon om løgringene – du skal bruge to strimler bacon til hver løgring. Her skal du være lidt tålmodig.

bacon, løg, løgringe, baconringe, svinekød, snack, appetizer, forret, sirup, røget paprika, sød paprikaLæg løgringene på en bagepapirbeklædt bageplade. Er noget af siruppen kommet uden på baconen, skal du huske at tørre det forsigtigt af. Steg dine bacon-løgringe i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

Rør sennepssaucen sammen og servér den sammen med baconløgringe og en øl!

Note: En let og lækker snack, som helt sikkert vil vække glæde som snack, forret eller guilty pleasure. Der er sødmen fra løget og siruppen, der fungerer godt sammen med den sprøde bacon og den semistærke sennepssauce.

Du kan også kombinere dine bacon-løgringe med andre typer af sauce eller dressing – prøv for eksempel romescosauce, aioli, tomatsalsa, middelaldersennep, abrikospesto, sød chilisauce eller … hehe… bacon-chilisauce 😉