Samak lak – fisk med krydret fyld

Samak lak – fisk med krydret fyld

I går skulle vi have fisk, og jeg fandt endnu en opskrift frem fra ‘Mellemøstlige køkkener’, som jeg afprøver for Klematis – denne gang på samak lak. Måltidet endte dog med at blive en fusion af Mellemøsten og Thailand, for jeg valgte at servere sorte thailandske ris og sød chilisauce til – samt en hurtig salat af revet gulerod og hakket bredbladet persille.

Samak lak

2 personer

4 små rødspættefileter
saft fra ½ citron
1 tsk karry
2 fed pressede hvidløg
1 tsk groft salt

3 fed pressede hvidløg
kvart bundt bredbladet persille
1 stor tomat, finthakket
chilipulver
1 tørret limefrugt, finthakket

Skyl fileterne og gnub dem med citronsaft og vend dem i karry, hvidløg og salt. Bland hvidløg, persille, tomat, lidt chilipulver og limefrugt og fordel det oven på hver rødspættefilet. Rul fiskene sammen om fyldet og læg dem i et ildfast fad – evt. overskud af fyld lægges oven på fiskene. Steg dem ved 180 grader i ca. en halv time.

Note: Samak lak er en enkel og spændende måde at få fisk på. Retten mindede en del om en fiskeret, som jeg prøvede i november, men jeg kan nu godt lide at få fisk på sådan en ‘sprælsk’ måde – der må gerne være lidt farve og smag og især i denne kolde, mørke tid! Jeg er dog ikke så gode venner med den tørrede limefrugt, da den har en ret bitter og parfumeret smag på samme tid, men jeg skal se, om ikke jeg kan lave flere retter med den, så vi kan enes.



15 thoughts on “Samak lak – fisk med krydret fyld”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.