Fiskeboller i karrysauce

Fiskeboller i karrysauce

Jeg holder lige en kort pause fra muffin-benspændet og fortæller i stedet om disse fiskeboller i karrysauce, som vi fik i weekenden. Selvom vinter kan være hyggeligt, så trænger jeg ind imellem til noget mere frisk og krydret mad, og så tyr jeg ofte til det asiatiske køkken. Jeg var faldet over en spændende opskrift i ‘Geniale gryderetter…’-kogebogen, som jeg legede lidt videre med. I opskriften er der brugt mørksej, men jeg fandt blålange på tilbud hos fiskehandleren, så det købte jeg i stedet og brugte. Derudover justerede jeg på sammensætningen af fiskefarsen og karrysaucen.

Vær opmærksom på, at disse fiskeboller får en grov struktur, medmindre du blender fiskekødet eller vælger at bruge fiskefars i stedet.

Fiskeboller i karrysauce

2 personer

250 g hvid fisk – for eksempel lange eller sej
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk chiliflager
½ tsk salt
½ bundt frisk koriander, hakket
1 æg
ca. 1 dl hvedemel

Karrysauce:
1 løg, finthakket
lidt rapsolie
2 tsk grøn karrypasta
½ dåse kokosmælk
1 spsk fishsauce
saften fra ½ lime
2 dl vand
salt og sukker til tilsmagning

Finthak fisken (eller brug fiskefars) og vend den med hvidløg, chili, salt, koriander og æg. Rør melet i og sæt farsen i køleskabet en halv times tid, så den kan samle sig.

Imens laver du karrysaucen. Hæld lidt olie i en gryde og svits løget ved mediumvarme. Rør karrypastaen i og tilsæt så kokosmælk, fishsauce, limesaft og vand. Læg låg på og lad det simre ved lav varme.

Tag fiskefarsen ud og form fiskeboller, der er lidt større end en valnød. Det er en god idé at smøre håndfladerne med lidt rapsolie inden, så fiskefarsen ikke hænger ved, når du former bollerne. Smag karrysaucen til med salt og sukker, inden du forsigtigt lægger dine fiskeboller ned i saucen. Læg låget på og lad dem koge i ca. ti minutter.

Servér dine fiskeboller med kogte ris til og hakkede peanuts – og eventuelt en asiatisk agurkesalat. Sidstnævnte laver jeg dog ikke her om vinteren, da jeg forsøger at undgå blandt andet friske agurker på denne årstid. I stedet fintsnittede jeg lidt kål og vente dem i risene.

Note: Dette er en dejlig frisk og krydret ret. Lige hvad jeg trængte til her i vintermørket.



2 thoughts on “Fiskeboller i karrysauce”

  • Jeg kom forbi den her opskrift i jagten på noget thailandsk inspireret med fisk, og det bliver ikke sidste gang, jeg laver den. Det var virkelig nemt med fiskebollerne (jeg hakkede bare fisken fint ad to omgange i en mini-hakker), og jeg fik brugt flere rester: uens stykker torsk, to slags spidskål (som røg ned til fiskebollerne til allersidst), to æggehvider i stedet for et æg, og tre slags rester af karry – og det smagte forrygende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.