Fisk med gindressing

Fisk med gindressing

Hvad tænker du om en fisk med gindressing til? Jeg fik ideen, da jeg funderede over, hvad jeg skulle lave i forbindelse med månedens benspænd. Hvad kunne jeg lave med gin i? Jeg ved, at det går godt sammen med fisk, da jeg tidligere har lavet ginmarineret laks. Men da jeg havde marineret fisk før, så måtte jeg prøve noget andet, og det endte med en gindressing, som jeg vendte blomkål og ris i. Og det fungerede overraskende godt!

Blomkål og ris med gindressing

2 personer

½ lille blomkål
1-1½ dl basmatiris

Gindressing:
½ dl mild olivenolie
1-2 spsk gin – gerne en med lidt citrussmag
1 spsk citronsaft
1 tsk rørsukker
Lidt salt  

Kog risene møre. Riv blomkålen på den grove side af et rivejern og vend det sammen med risene. Pisk eller ryst ingredienserne til gindressingen sammen og smag den til. Den må gerne have en lidt skarp smag, for den bliver dæmpet af risene. Vend din gindressing i ris-blomkålblandingen (gem dog en lille smule dressing).

Vil du anrette risene ligesom jeg har gjort, så smører du en ramekin med lidt olivenolie og presser derefter risblandingen ned i den. Læg tallerkenen oven på og vend både ramekinen og tallerkenen rundt på samme tid, så ramekinens bund vender opad. Løft ramekinen lidt og ’slå’ den mod tallerkenen, så risene løsner sig.

Servér risene sammen med stegt fisk og letkogte edemamebønner. Dryp den sidste rest gindressing over.

Note: Dressingen giver et frisk pift til risene og er med til at ’binde’ ris- og blomkålssmagen sammen. Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *