Hjemmelavet shawarma og fladbrød med spidskommen

shawarma, shawarmabrød, fladbrød, lam, lammekød, mellemøsten, brød, spidskommen, frokostI søndags havde vi gæster allerede fra middagstid og frem, så vi startede med en gang frokost, inden vi skulle spille brætspil. Jeg ville teste en opskrift på hjemmelavet shawarma fra ‘Mellemøstlige køkkener’, som jeg har fået af Klematis, og jeg kan lige så godt sige det med det samme – fremover vil jeg varmt anbefale hjemmelavet shawarma, for det er både afsindig let at lave og smager virkelig godt! Jeg lavede lige i underkanten af kød, så selvom var var fire personer, så har jeg normeret nedenstående til tre.

Fladbrødet fandt jeg en opskrift på hos Brødet, hvor jeg holdt mig til en enkelt dl ølandshvedemel og brugte hvedemel for resten, og så tilsatte jeg noget spidskommen, så det ville stå ekstra godt til shawarmaen.

Hjemmelavet shawarma med lammekød
3 personershawarma, shawarmabrød, fladbrød, lam, lammekød, mellemøsten, brød, spidskommen, frokost

450 g lammekød i små stykker
2 spsk shawarmakrydderi
½ tsk sort peber
1 spsk salt
4 spsk eddike
2 tsk olivenolie

Bland alle ingredienser i en skål og lad det marinere i mindst to timer – men gerne i et døgn – i køleskabet. Læg kødet i et smurt, ildfast fad og steg dem i en forvarmet ovn ved 250 grader i 15-20 minutter. Rod gerne rundt i kødet, når det er ca. halvvejs.

Servér det for eksempel med salat, agurk, tomat, babaganoush og fladbrød.

Note: Uhm! Det kød blev så mørt og lækkert af at marinere, og jeg synes, at krydderisammensætningen var god. Hjemmelavet shawarma kan klart anbefales!

OBS: Shawarmakrydderiet købte jeg hos en grønthandler.

Fladbrød med spidskommen
6-8 stk. fladbrød, brød, mellemøsten, shawarma, spidskommen

3½ dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk spidskommen
½ tsk salt
1 tsk mørk sirup
1 dl ølandshvedemel
hvedemel for resten (400-500 g)

Opløs gæren i vandet og rør resten af ingredienserne i – gerne i den nævnte rækkefølge. Ælt dejen i fem til ti minutter, til den er god og fast. Lad dejen hæve i en times tid under et viskestykke, og form derpå dejen i 6-8 stykker, som rulles helt tynde og helst så runde som muligt, så de passer med den pande, du vil bruge.

Bag dem enkeltvis på en meget varm pande uden fedtstof på og hold godt øje med, at de ikke brænder på.

Note: Lækre, bløde og en lille smule seje i det – på den helt rigtige måde! Helt perfekt sammen med babaganoush eller hummus og meget lette at lave. Dem må jeg huske på, en anden gang jeg laver mellemøstlig frokost, for de her fladbrød er lige noget for mig!

13 thoughts on “Hjemmelavet shawarma og fladbrød med spidskommen

 1. lækkert :-), jeg elsker hjemmelavet shawarma, nok også derfor jeg får lavet fladbrød ret tit.

  Sådan en god shawarma det er virkelig noget der rykker, jeg kan nu godt lide at tage noget fra den tyske döner tradition hvor man tilføjer kål i forskellige afskygninger, gerne rødkål, surkål osv.. 🙂

  Rigtig god ide at tilsætte kommen til brødet, jeg har også prøvet en variant hvor jeg ud over kommen tilsatte chili og koriander og lidt smør.. Men så kommer den lidt over imod de indiske paratha brød.

  Bedste hilsner
  Søren

 2. Jeg har også købt noget shawarmakrydderi hos den lokale grønthandler og jeg blev vildt skuffet da jeg prøvede det! Det smagte slet ikke af shawarma, bare sådan lidt surt/syrligt.
  Tror jeg vil forsøge at blande det selv, mindes at bdr. Price havde en opskrift 🙂

 3. Uhmm, jeg kan også rigtig godt lige hjemmelavet sharwarma, ikke så længe siden vi fik det – og de brød er SÅ lækre!! Jeg har lavet dem tit, til alt muligt….
  God ide med at putte spidskommen i dem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 4. Søren – jeg synes, det både er sjovt og smart at bage brød på panden, så de her fladbrød er lige mig!

  Oh, god idé med kålen – nu du siger det, kan jeg da godt huske, at jeg har prøvet det i tidernes morgen. Men altid godt med inspiration til, hvor man kan snige mere kål ind i madlavningen 🙂

 5. BillyRubin – det lyder godt nok træls! Jeg synes, at det havde en fin balance i denne ret, men jeg har også prøvet købeshawarma, hvor der var brugt for meget af dette krydderi, og så smagte det ganske rigtigt lidt for kraftigt og surt. En anden købeshawarma, jeg prøvede for nogle år siden, smagte dog noget anderledes og var mere sød i det – ved desværre ikke, hvordan den var krydret.

 6. NYBH – jeg er i hvert fald stærkt fristet til at lave det her fremover med jævne mellemrum, for det er godt nok lækkert og let at lave – og faldt også i god jord hos gæsterne 🙂

 7. Pingback: Piskerisets mellemøstlige buffet | Piskeriset på eventyr

 8. Pingback: Shawarma-roulade - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 9. Pingback: Ezme - krydret tyrkisk salat - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 10. Pingback: Menemen - tyrkisk morgenmadsomelet - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 11. Pingback: Mercimek corbasi - tyrkisk linsesuppe - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *