Grillet knoldselleri

Grillet knoldselleri

Jeg er blevet ret vild med at smide vintergrøntsagerne på grillen i forbindelse med mit vintergrillmads-benspænd. I sidste uge grillede jeg spidskål (som… reelt set mere er en sommerkål, sshh), og i denne uge har jeg så grillet knoldselleri.

Jeg valgte at servere knoldselleriskiverne som forret, men de kan sagtens bruges som en del af et større måltid.

Grillet knoldselleri

1 cm tykke skiver knoldselleri
olivenolie
lidt finthakkede friske krydderurter – for eksempel salvie og oregano
salt og peber

Skær ca. 1 cm tykke skiver af et knoldselleri og fjern skrællen langs kanten.

Varm grillen op. Er det en grill, hvor du kan se temperaturen, skal den være på 180-200 grader. Læg skiverne på ved indirekte varme og steg dem i 30-40 minutter. Husk at vende dem ca. halvvejs.

Læg en grillet knoldselleri på en tallerken og drys den med salt og peber. Hæld din yndlings-olivenolie over og drys med lidt friskhakkede krydderurter.

Grillet knoldselleri kan selvfølgelig også sagtens serveres som tilbehør til andet grillmad.

Note: Enkel og lækker vegetarmad på grillen. Jeg synes, retten egner sig fint som forret men er nok lidt for bastant til at udgøre et helt hovedmåltid. Så bør du i hvert fald som minimum lave en grøntsagssauce til – måske forskellige grøntsager stegt sammen med krydderier og flåede tomater.



2 thoughts on “Grillet knoldselleri”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.