Grillet knoldselleri

Jeg er blevet ret vild med at smide vintergrøntsagerne på grillen i forbindelse med mit vintergrillmads-benspænd. I sidste uge grillede jeg spidskål (som… reelt set mere er en sommerkål, sshh), og i denne uge har jeg så grillet knoldselleri.
Jeg valgte at servere knoldselleriskiverne som forret, men de kan sagtens bruges som en del af et større måltid.
Grillet knoldselleri
1 cm tykke skiver knoldselleri
olivenolie
lidt finthakkede friske krydderurter – for eksempel salvie og oregano
salt og peber
Skær ca. 1 cm tykke skiver af et knoldselleri og fjern skrællen langs kanten.
Varm grillen op. Er det en grill, hvor du kan se temperaturen, skal den være på 180-200 grader. Læg skiverne på ved indirekte varme og steg dem i 30-40 minutter. Husk at vende dem ca. halvvejs.
Læg en grillet knoldselleri på en tallerken og drys den med salt og peber. Hæld din yndlings-olivenolie over og drys med lidt friskhakkede krydderurter.
Grillet knoldselleri kan selvfølgelig også sagtens serveres som tilbehør til andet grillmad.
Note: Enkel og lækker vegetarmad på grillen. Jeg synes, retten egner sig fint som forret men er nok lidt for bastant til at udgøre et helt hovedmåltid. Så bør du i hvert fald som minimum lave en grøntsagssauce til – måske forskellige grøntsager stegt sammen med krydderier og flåede tomater.
Skøn idé – det er lige noget for os 🙂
Det tænkte jeg nok 😀