Pasta med græskarsauce

Pasta med græskarsauce

MissMuffin bloggede for nylig om denne pasta med græskarsauce, som jeg syntes lød ret spændende. Da vi havde gæster i lørdags, hvor en af dem ikke tåler mælkeprodukter, så kom jeg til at tænke på, at denne opskrift let kunne laves uden. Jeg havde ellers overvejet at lave noget dansk julemad og så twiste det, men jeg syntes, det blev for besværligt – der er godt nok mange af mine yndlingsretter, hvor der indgår mælkeprodukter!Og så gør det jo bestemt ikke noget at spise noget mere vegetarmad.

Jeg har ændret lidt på mængderne i denne pasta med græskarsauce og blandt andet puttet hvidløg i, og så udelod jeg kaffefløde og parmesan. Sidstnævnte havde jeg tænkt mig at servere ved siden af, men det glemte jeg.

Pasta med græskarsauce

4 personer

1 spsk smør
2 løg, almindelig størrelse
1 hokkaido græskar
1 nip muskatnød
2-3 fed pressede hvidløg
2 håndfulde hakket persille
300 g pasta
salt og peber

Skær løgene i små tern og steg dem i en gryde ved lav varme i 15-20 min. uden at de får farve. Skær skrællen af græskarret og fjern kernerne. Skær græskarret i mindre tern og hæld dem i gryden sammen med muskatnød og hvidløg. Lad det stege under låg ved svag varme i en halv time sammen med en sjat vand, så det ikke brænder på.Kog pastaen. Smag din græskarsauce til med salt og peber og bland det med den kogte pasta og den hakkede persille.

Note: Jeg blev virkelig positivt overrasket over denne pastaret med græskarsauce og vil bestemt ikke afvise, at jeg sagtens kan finde på at lave noget lignende igen, for denne græskarsauce var en spændende og værdig konkurrent til tomatsaucen. Den var cremet og med et lille snert sødme, og så gav både persille og hvidløg også en god smag til retten. Kan helt sikkert anbefales!7 thoughts on “Pasta med græskarsauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *