Risotto med æbler

Sådan en Valentine’s Day kan ikke ubemærket hen her i huset, så vi skulle have lidt sjov ud af det, og jeg serverede denne risotto i et hjerteformet fad, som vi delte i bedste Lady og Vagabonden-stil! (der var dog ingen af os, der skubbede til æblestykkerne med næsen – der er grænser!). Opskriften til risottoen fik jeg inspiration til fra Copenhagen Food #3. Oprindeligt er retten med jordskokker, og jeg så det som en oplagt chance for at bruge de sidste jordskokker. De var dog forsvundet, da jeg skulle bruge dem (!), så jeg måtte lave retten uden. Jeg justerede lidt på mængderne på resten af ingredienserne og brugte desuden tørret estragon i stedet for frisk. Der blev også serveret den sidste rest rådyr på en tallerken ved siden af fadet.

Risotto med æbler
2 personer

et par skalotteløg eller lidt salatløg
lidt rapsolie
200 g risottoris
1½ dl hvidvin
½ l hønsefond
lidt estragon
60 g friskrevet parmesan eller pecorino
15 g smør
tre små æbler skåret i tern
1 håndfuld hasselnødder, hakkede

Finthak løgene og steg dem ved middelvarme i olie et par minutter, uden at løgene tager farve. Tilsæt risene og og rør rundt et minuts tid, inden du tilsætter hvidvinen. Lad det koge ind, inden du tilsætter hønsefonden lidt ad gangen – sørg for, at risene får suget godt til sig, inden du tilsætter mere. Hvis du løber tør for hønsefond, kan du bruge lidt vand. Fortsæt med dette, indtil risene er møre men stadig har lidt bid. Tag gryden af varmen og vend estragon, smør og ost grundigt i risene og smag til med salt. Lad det hvile et par minutter inden servering og hæld æbletern og hakkede hasselnødder over.

Note: Risotto smager syndigt godt, og du skal endelig ikke tænke over kalorierne, mens du spiser det! Æblerne og hasselnødderne gav et fint modspil til den fede risottosmag, da æblernes sødme og nøddernes crunch gav retten flere nuancer og gjorde den mindre ‘bløbbet’ (jeg må lige tilføje, at jeg ikke er så god til meget blød mad, hvis du undrer dig over denne kommentar). Jeg ærgrer mig lidt over, at jeg ikke fik afprøvet retten med jordskokker i, for det tror jeg også kunne være interessant, men det vil jeg så opfordre dig til at gøre.

20 thoughts on “Risotto med æbler

  1. Nej, jeg synes da ellers at det høre med det med næsen … og der er da heller ikke pasta til kysset! 😉 men romantisk det er med hjerteform og det hele. Håber I havde en god aften (bedre end jeg 😉

  2. Lene – hæhæhæ! Jeps, vi havde en fin aften, hvor vi også fik set en film – eller rettere næsten fik set film, for jeg havde godt nok svært ved a holde mig vågen undervejs, da jeg havde sovet dårligt søndag nat på grund af blæsevejret.

  3. Hvor sødt – valentine's day gik meget meget ubemærket hen – faktisk så meget at det først var i dag jeg kom i tanke om det.

    Det ser i øvrigt utrolig lækkert ud!

  4. Sikke en hyggelig aften med lækker mad. Alt det lækre mad du får lavet – jeg ligger lidt stille for tiden. tror jeg må planlægge lidt bedre for jeg har en lang række af opskrifter jeg vil prøve. Knus♥

  5. Italiensk Vin & Mad – mange tak! Jeg har desværre ikke prøvet så mange forskellige udgaver af risotto endnu, men det håber jeg på at få rådet bod på 🙂

  6. Pingback: Vegansk risotto med asparges og blomkål | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *