Risotto med æbler

Risotto med æbler

Sådan en Valentine’s Day kan ikke ubemærket hen her i huset, så vi skulle have lidt sjov ud af det, og jeg serverede denne risotto med æbler i et hjerteformet fad, som vi delte i bedste Lady og Vagabonden-stil! (der var dog ingen af os, der skubbede til æblestykkerne med næsen – der er grænser!). Opskriften til risottoen fik jeg inspiration til fra Copenhagen Food #3. Oprindeligt er retten med jordskokker, og jeg så det som en oplagt chance for at bruge de sidste jordskokker. De var dog forsvundet, da jeg skulle bruge dem (!), så jeg måtte lave retten uden. Jeg justerede lidt på mængderne på resten af ingredienserne og brugte desuden tørret estragon i stedet for frisk. Der blev også serveret den sidste rest rådyr på en tallerken ved siden af fadet.

Risotto med æbler

2 personer

et par skalotteløg eller lidt salatløg
lidt rapsolie
200 g risottoris
1½ dl hvidvin
½ l grøntsagsbouillon
lidt estragon
60 g friskrevet parmesan eller pecorino
15 g smør
tre små æbler skåret i tern
1 håndfuld hasselnødder, hakkede

Finthak løgene og steg dem ved middelvarme i olie et par minutter, uden at løgene tager farve. Tilsæt risene og og rør rundt et minuts tid, inden du tilsætter hvidvinen. Lad det koge ind, inden du tilsætter bouillonen lidt ad gangen – sørg for, at risene får suget godt til sig, inden du tilsætter mere. Hvis du løber tør for hønsefond, kan du bruge lidt vand. Fortsæt med dette, indtil risene er møre men stadig har lidt bid. Tag gryden af varmen og vend estragon, smør og ost grundigt i risene og smag til med salt. Lad det hvile et par minutter inden servering og hæld æbletern og hakkede hasselnødder over.

Note: Risotto med æbler smager syndigt godt, og du skal endelig ikke tænke over kalorierne, mens du spiser det! Æblerne og hasselnødderne gav et fint modspil til den fede risottosmag, da æblernes sødme og nøddernes crunch gav retten flere nuancer og gjorde den mindre ‘bløbbet’ (jeg må lige tilføje, at jeg ikke er så god til meget blød mad, hvis du undrer dig over denne kommentar). Jeg ærgrer mig lidt over, at jeg ikke fik afprøvet retten med jordskokker i, for det tror jeg også kunne være interessant, men det vil jeg så opfordre dig til at gøre.20 thoughts on “Risotto med æbler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *