Bønnetærte

Bønnetærte

Ideen til denne bønnetærte opstod, da jeg så en færdig tærtedej i madspilds-køledisken i supermarkedet. Nu foretrækker jeg normalt at lave tærtedejen selv, men dette tilbud var simpelthen for fristende på en travl dag, så den røg i indkøbskurven. Jeg vidste nemlig, at jeg havde nogle grønne bønner i fryseren, som jeg burde få brugt inden længe.

Denne bønnetærte er simpel og har en mild smag. Du kan dog sagtens give den en kraftigere smag, hvis du bruger en mellemstærk eller stærk ost i fyldet.

Bønnetærte

4-6 personer

1 portion tærtedej – købt eller hjemmelavet
smør eller olie til at smøre tærtefadet med
350 g grønne bønner
5 æg
1½ dl mælk
100 g fintreven ost
1 tsk basilikum
salt og peber
50-75 g edemamebønner

Rul tærtedejen ud. Smør et ildfast tærtefad og for det med tærtedejen. Prik bunden flere gange med en gaffel og bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Bring en stor gryde vand i kog og giv de grønne bønner et par minutter, indtil de er møre. Fisk dem op med en hulske og læg dem til afdrypning. Giv derefter edemamebønnerne et par minutter i det kogende vand, inden de også fiskes op.

Hak de grønne bønner i lidt mindre stykker. Tag tærtebunden ud af ovnen og fordel de grønne bønner ud over bunden. Pisk æg, mælk, ost, basilikum samt salt og peber sammen og fordel det ud over bønnerne. Slut af med at pynte med edemamebønnerne.

Put din bønnetærte i ovnen igen og giv den ca. en halv time, indtil kanten er gylden, og æggemassen er fast. Lad den gerne hvile et par minutter, inden du skærer den ud.

Du kan spise denne bønnetærte, som den er – evt. kombineret med et stykke brød – eller bruge den som tilbehør til en kødret.

Note: Dejlig saftig bønnetærte, som vi første dag spiste sammen med lidt sennep og grøntsager og næste dag sammen med stegte pølser samt sennep og ketchup.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *