Grøn risotto

Grøn risotto

Det spirende forårsvejr gav mig lyst til en grøn risotto i dag! Det er stadig lidt for tidligt til friske krydderurter fra haven, men der var kommet lidt purløg og ramsløg frem, som røg i denne risotto. Og så masser af ærter fra fryseren. Laver du denne ret lidt senere på året, så kan jeg også anbefale at bruge lidt frisk koriander i retten.

Risotto kan godt være en ret tung ret, men denne version føles lettere og mere cremet, fordi den vendes med ærtepuré til sidst. Den kan spises, som den er, men du kan også vælge at kombinere den med lidt salat eller bruge den som tilbehør til en anden ret. Jeg vil dog foreslå, at du blot serverer den sådan her.

Grøn risotto

3 personer

170 g risotto-ris (kan til nøds udskiftes med grødris)
10 g smør
1 lille løg, hakket
½ dl frisk ramsløg eller 2 fed hvidløg
2 dl hvidvin
4 dl grøntsagsbouillon
2 dl friskrevet hård ost – for eksempel Vesterhavsost
salt og peber

Ærtepuré:
400 g frosne ærter
lidt vand
10 g smør

Skyl risene og lad dem dryppe af. Smelt smør på en stor pande og svits løg ved mediumvarme et minuts tid. Hak enten ramsløg eller hvidløg og rør det i løgstykkerne. Lad det stege et minuts tid. Tilsæt risene og rør godt rundt, inden du tilsætter hvidvinen. Lad den koge ind, inden du tilsætter lidt af grøntsagsbouillonen. Når det har kogt ind, tilsætter du en ½ dl mere, og sådan fortsætter du, indtil risene er møre (det tager typisk 30-45 minutter).

Mens du tilbereder risene, kan du lige så godt gøre ærtepuréen klar. Bring en gryde vand i kog og tilsæt ærterne. Når vandet koger igen, skal ærterne blot have 1-2 minutter, inden du hælder næsten alt vandet fra. Put en klat smør ned til de varme ærter og blend dem til en glat ærtepuré.

Når risene er møre (hvis du løber tør for bouillon, kan du blot tilsætte lidt mere vand), rører du osten i. Vend derefter ærtepuréen i risottoen og smag til med salt og peber.

En grøn risotto er selvfølgelig pæn i sig selv, men du kan også pynte den med lidt friskhakket ramsløg eller spiselige blomster (hvis de er i sæson).

Note: Sådan en grøn risotto var lige, hvad jeg trængte til på en forårsdag! Jeg glæder mig til at lave den igen til sommer, hvor jeg kan bruge endnu flere krydderurter fra haven.

Vil du prøve andre vegetariske risotto-varianter? Så er spinatrisotto, tomatrisotto eller vegansk risotto med asparges og blomkål måske noget for dig.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *