Butternut squash lasagne
Jeg holder meget af mit vinter-vegetarbenspænd, for det får mig til at falde over lækre retter såsom denne butternut squash lasagne, som Kale and tell tidligere har blogget om. Jeg lavede nogle ændringer i forhold til den oprindelige opskrift, men jeg kunne virkelig godt lide måden, at butternut squash blev brugt på – ikke mindst fordi jeg igennem længere tid har haft et liggende i grøntsagsfadet, som bare har stirret på mig, hver gang jeg trådte ind i køkkenet! Ja, det er ikke kedeligt at lave mad hjemme hos mig…
Butternut squash lasagne
4 personer
1 butternut squash, skåret i meget tynde skiver
et løg, skåret i tynde skiver
lidt olie
ca. 100 g god smelteost
4-5 dl tomatsauce
4 fed hvidløg, pressede
1-1½ spsk hakkede salvieblade
salt og peber
Vask din butternut squash og skær den i meget tynde skiver – brug enten et mandolinjern eller en stor skarp kniv. Skiverne skal helst ikke være tykkere end 1-2 mm. Smør en springform (med 26 cm diameter) med olie og læg et lag butternut squash, så det dækker bunden. Fordel halvdelen af løget ud over det sammen med tomatsauce. Læg endnu et lag butternut squash og fordel derefter mere tomatsauce ud over det sammen med de pressede hvidløg samt halvdelen af osten. Læg resten af din butternut squash og slut af med at hælde resten af tomatsaucen ud over samt lidt salt og peber.
Stil din butternut squash lasagne i ovnen ved 180 grader og bag den i 60 minutter. Fordel salvieblade og resten af osten over sammen og giv din butternut squash lasagne 10-15 minutter mere. Stik i den med en tynd skarp kniv for at tjekke, om den er mør.
Tag vegetarlasagnen ud af ovnen og lad den hvile i ca. 10 minutter, inden du fjerner kanten på springformen og skærer lasagnen i ‘lagkagestykker’. Servér lasagnen sammen med en kålsalat.
Note: Det er både en smuk, enkel og velsmagende butternut squash lasagne. Du kan selvfølgelig putte flere krydderier i – for eksempel oregano, hvis du vil have en mere klassisk lasagnesmag eller chili, hvis du vil have mere modspil til det letsødlige græskar.
Det var dælme en god måde at bruge en butternut squash på! Det skal jeg simpelthen prøve at huske.
Jeg er også fan – får brugt dem alt for sjældent i madlavningen 🙂