Krabbekløer og hvidløgsdressing

Krabbekløer og hvidløgsdressing

Jeg havde planer om at købe noget sjovt i fiskeafdelingen i går, men det endte med at blive noget andet end planlagt! Der var nemlig krabbekløer til halv pris, og da jeg gerne vil prøve at lave det, blev det straks indkøbt. Jeg købte et kilo, for jeg var i tvivl om, hvor meget der skal bruges til to personer, men jeg tænkte, at hvis jeg blot lavede mindre tilbehør… og så blev der selvfølgelig for meget alligevel, men så har gemalen også til frokosten i dag.

Krabbekløer med hvidløgsdressing

4 personer

1 kg krabbekløer
vand
½ dusk dild

Hvidløgsdressing:
2½ dl creme fraiche
3-4 fed knust hvidløg
½ tsk salt
1 spsk ravigotte sauce

krabbekløer, skaldyr, dild

Krabbekløerne skrubbes under rindende vand. En gryde med vand bringes til kog, dild tilsættes, og krabbekløerne puttes i. De koger ca. 15 minutter, inden gryden tages af. Lad krabbekløerne trække i 5-10 minutter i vandet, inden de tages op.

Bland ingredienserne til dressingen. Lav den evt. en time før, hvis den skal være endnu stærkere.

Note: Krabbekløerne blev serveret sammen med pasta og dampede asparges – jeg ærgrede mig lidt over, at jeg ikke brugte hele aspargesbundtet. Retten smagte godt, og det var hyggeligt med den lille ‘selskabsleg’ – at smadre krabbekløer! Meget romantisk.

krabbekløer, skaldyr, dild

Resterne fra aftensmaden – no survivors!22 thoughts on “Krabbekløer og hvidløgsdressing”

 • Åh, hvor ser det GODT ud! Jeg elsker krabber 🙂
  Min Papa laver en SKØN krabbe salat af friskkogte og friskpillede Maryland krabber – købt i St. Michaels, Maryland. Jeg mindes det stadig med et smil…..

  Mange hilsner
  Birthe

 • Hmmm har mange gang kigget på .. krabbekløer.. Men har endnu ikke sprunget ud i det…

  Hvad smager de hen af ??? Meget fisket i smagen eller hvad ???

  Ser og lyder jo super hyggeligt..

 • Min rigtige far er fisker og dengang jeg stadig orkede kontakten fik vi tit skaldyrs-middag; krabbeklør, store fjordrejer i barbecue og hummer. Kun serveret med friskbagt brød, hvidløgsmayo og lidt grønt. GUF!

 • Vibeke – jeg er ikke sikker på, at gemalen og jeg ville have gjort det bedste førstehåndsindtryk med en kødhammer i hånden og et manisk glad udtryk i ansigtet! Vi var lige til en splatterfilm! 😀

  Tak – håber også du har haft en dejlig dag 🙂

 • NYBH – jeg må med skam sige, at det er meget få gange i mit liv, jeg har fået krabbe, men det var bestemt ikke afskrækkende 🙂

  Hvad kom han i salaten? *nysgerrig*

 • Hej Jule Mig!
  Hm… nej, de smager ikke fisket. Meget milde i smagen og lidt sødt – lidt trævlet konsistens (sådan pomelo-agtigt – bare finere) – og alligevel lidt fast.

  Gav det nogen mening? 🙂
  Synes det er lidt svært at beskrive, men det smagte fintfint!

 • Hanne – jeg tror, at sæsonen snart slutter (ud fra hvad jeg har hørt), så det er bare om at få gjort det snarest muligt! 🙂

  Ps. Tung hammer og ingen hæmninger kan anbefales 😉

 • Det smager guddommeligt og det halve af glæden er jo netop at gå amok med hammeren 😉

  Det tilfredsstiller vist vores urinstinkter fra way back when…

 • Hej Nille!
  Ja, det er jo helt vildt skønt at sidde og gokke de formastede krabber med hammeren – men romantisk er det godt nok ikke! Men ok – gemalen og jeg var også inde og se zombiefilm i dag, så jeg tror ikke, vi hører til gennemsnitsdanskeren under alle omstændigheder 😉

 • Det var en meget simpel “salat”. Det friskpillede krabbekød blev vend med ganske lidt Hellmann's mayo, kun lige så meget så det binder. Old Bay seasoning og lidt meget finthakket bladselleri – that's it 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 • Okay… snakkede lidt med Fruen om at prøve det og den var hun helt med på… Hvis det ikke smagte for meget af fisk…

  Så mange tak for svar.

  Hyggehygge
  Marianne

 • NØJ hvor ser det bare sindsygt lækkert ud. Havde fiskehandleren åbent nu, var jeg helt sikkert på vej derned 🙂 Der er virkelig ikke noget bedre en krabbe, hummer ect. MMM…

 • Foodfanatic – hæhæ, tak skal du have! På 'havfronten' glæder jeg mig mest til slutningen af vinteren, når stenbiderrognene kommer – det er altså guf! Tror jeg skal huske at købe en stor portion og fryse dem ned… mmmmm…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *