Liptauer – østrigsk paprikadip

Liptauer – østrigsk paprikadip

Liptauer er en slags østrigsk paprikadip eller creme, som jeg selvfølgelig bliver nødt til at prøve i forbindelse med mit østrigske benspænd. Det er en ret, der muligvis stammer fra Slovakiet, men som også findes i blandt andet Østrig, Ungarn og Tyskland.

Liptauer findes i mange forskellige udgaver. De typiske ingredienser er kvark, gede-flødeost eller flødeost, paprika, løg eller purløg – men du kan også tilføje hakkede ansjoser, kapers og kommen.

Jeg er meget praktisk anlagt, så jeg tog udgangspunkt i de råvarer, jeg havde på lager (hvilket blandt andet betyder, at jeg undlod kommen, som er en af de meget få råvarer, jeg simpelthen ikke kan fordrage). Jeg rørte flødeost med lidt creme fraiche for at gøre min liptauer mindre kompakt samt tilføre lidt syrlighed, og jeg brugte lidt løgpulver sammen med frisk løg for at give en skarp smag til den fede flødeost.

Liptauer – østrigsk paprikadip

200 g flødeost
1-2 spsk creme fraiche 18%
2 spsk meget finthakket løg
1 tsk kapers, meget finthakkede
1 tsk løgpulver
2 tsk sød paprika
salt

Rør flødeost med creme fraiche, indtil det bliver en ensartet masse. Rør derefter løg og kapers i, inden du rører løgpulver, paprika og lidt salt i. Sæt det overdækket i køleskabet en times tid, så smagen kan sætte sig og smag så på din liptauer igen for at se, om den skal have lidt mere krydderi.

Du kan servere liptauer som dip til chips men også bruge det som smørepålæg på brød eller boller.

Note: Det er slet ikke så tosset sådan en gang østrigsk paprikadip! Det kunne blive en favorit som dip til chips fremover (… hvilket minder mig om, at det er alt, alt for sjældent, at vi får chips med dip). Men jeg kan også sagtens se, hvordan det vil fungere godt som smørepålæg til brød eller boller.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *