Stegte sild med kartoffelragout

stegte sild, kartoffelragout, sild, fisk, rugmel, kartofler, løg, fløde, maizena, estragonTirsdag aften blev det tid til at udrydde de sidste sildefileter i fryseren, og da jeg havde set i en fiskekogebog, at der var serveret en kartoffelragout til et par stegte sild, tænkte jeg, at det var noget for mig. Jeg syntes dog ikke, at opskriften i bogen så særlig interessant ud, så jeg lavede denne udgave, hvor der kom flere krydderier i samt lidt fløde og jævner, så retten blev mere sammenhængende.

Stegte sild med kartoffelragout
1 ret sulten person

2 sildefileter
rugmel
salt

Kartoffelragout:
4 almindelige kartofler
1 løg
1 tsk smør
lidt salt
lidt citronsaft
1 dl fløde
lidt maizena
salt og estragon

Rens sildefileterne og vend dem i rugmel. Steg dem på en pande med rapsolie – de skal have et par minutter på hver side.

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern – gør det samme med løget. Hæld ternene op i en gryde og hæld vand over, så det lige dækker grøntsagerne. Hæld citronsaft, smør og lidt salt i og lad det koge ved lav varme under låg. Når grøntsagerne er møre, hælder du vandet fra (det kan du evt. gemme til en suppe eller andet spændende), stiller gryden tilbage på komfuret og hælder fløde og estragon i. Lad det koge op og drys lidt maizena i, så saucen jævner. Smag til med salt.

Note: I sidste uge stegte jeg sildene i speltmel, men jeg kan altså bedst lide, når de er stegt i rugmel – mmm! Til gengæld havde jeg fået fat i et par fileter, hvor der var rigtig mange små ben i, og det tog noget af glæden ved at spise retten, men bortset fra fiskebenspændet (… undskyld!), så var det en udmærket ret.

11 thoughts on “Stegte sild med kartoffelragout

 1. Jeg har faktisk aldrig smagt stegte sildefileter og alligevel har jeg bildt mig selv ind, at jeg ikke kan lide det…….
  Jeg bliver nok nødt til at prøve det engang for at få den fordom væk 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 2. Det er alt for sjældent, vi får stegt fisk … Dumt, for jeg er egentligt ret vild med det.
  Dejligt at du har fisk på menuen i denne måned! Glæder mig til spændende inspiration.

 3. Annettes – tak skal du have! Jeg havde ikke lige selv tænkt på at servere kartofler til sild, så det var meget godt at bladre i bogen. Og det var en overraskende god kombination 🙂

 4. Hanne – vi er heller ikke særlig gode til at huske det, så det er noget, jeg længe har tænkt over. I weekenden skal vi have en fiskeret, som jeg glæder mig til at blogge om, for den er rigtig lækker 🙂

 5. Zette – jeg har i hvert fald opdaget en hidtil ukendt appetit på sild! Godt nok har jeg tidligere nydt sild, men det har mest været til julefrokoster, men jeg kan da godt se, at det er fjollet at begrænse sig, når det nu passer mig så godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *