ketchup, tomater, løg, chili, paprika, eddike, dadlerJeg eksperimenterede med noget LCHF-mad her til aften, hvor jeg skulle bruge ketchup til. Nu plejer der at være tilsat sukker i de fleste slags ketchup fra supermarkederne, og sukker er no go i LCHF-mad, så i stedet kastede jeg mig over en omgang hjemmelavet ketchup uden sukker. Jeg så for nylig en opskrift på en hjemmelavet ketchup i ‘Køkkenrevolution på høje hæle’, hvor der var brugt rosiner til at søde ketchuppen med. Jeg tænkte, at man nok også kunne lave det med dadler, så det ville jeg forsøge mig med. Jeg udelod også et par ting samt justerede flere af målene.

Hjemmelavet ketchup uden sukker

1 dåse flåede tomater
1 løg, hakket
olie
3-4 bløde, saftige dadler – jeg kan anbefale de økologiske, man kan købe i Irma/Kvickly
1 tsk sød paprika – jeg kan anbefale den fra Mill & Mortar
lidt chilipulver
3-4 spsk æble-hindbær eddike (eller en lignende semisød eddike)
salt og peber

Svits løget i olien i et minut og tilsæt så tomater, dadler, chilipulver og paprika. Lad det simre i ca. 20 minutter, inden du blender massen med en stavblender. Tilsæt eddike og lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere eddike.

Note: Hjemmelavet ketchup uden sukker fungerer ganske godt. Jeg brugte 4 dadler og syntes, at ketchuppen blev rimelig sød, men vil du have den mere syrlig, kan du evt. nøjes med tre dadler samt bruge lidt mere eddike.