Hjemmelavet ketchup uden sukker – LCHF-venlig

Hjemmelavet ketchup uden sukker – LCHF-venlig

Jeg eksperimenterede med noget LCHF-mad her til aften, hvor jeg skulle bruge ketchup til. Nu plejer der at være tilsat sukker i de fleste slags ketchup fra supermarkederne, og sukker er no go i LCHF-mad, så i stedet kastede jeg mig over en omgang hjemmelavet ketchup uden sukker. Jeg så for nylig en opskrift på en hjemmelavet ketchup i ‘Køkkenrevolution på høje hæle’, hvor der var brugt rosiner til at søde ketchuppen med. Jeg tænkte, at man nok også kunne lave det med dadler, så det ville jeg forsøge mig med. Jeg udelod også et par ting samt justerede flere af målene.

Hjemmelavet ketchup uden sukker

1 dåse flåede tomater
1 løg, hakket
olie
3-4 bløde, saftige dadler – jeg kan anbefale de økologiske, man kan købe i Irma/Kvickly
1 tsk sød paprika – jeg kan anbefale den fra Mill & Mortar
lidt chilipulver
3-4 spsk æble-hindbær eddike (eller en lignende semisød eddike)
salt og peber

Svits løget i olien i et minut og tilsæt så tomater, dadler, chilipulver og paprika. Lad det simre i ca. 20 minutter, inden du blender massen med en stavblender. Tilsæt eddike og lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere eddike.

Note: Hjemmelavet ketchup uden sukker fungerer ganske godt. Jeg brugte 4 dadler og syntes, at ketchuppen blev rimelig sød, men vil du have den mere syrlig, kan du evt. nøjes med tre dadler samt bruge lidt mere eddike.



7 thoughts on “Hjemmelavet ketchup uden sukker – LCHF-venlig”

    • Ja, jeg har flere gange set, at man bruger tørrede frugter (evt. opblødte) til at søde med i stedet for sukker. Der er selvfølgelig stadig en vis mængde frugtsukker i, men kroppen reagerer ikke lige så stærkt på det (i den mængde) som den tilsvarende mængde af sukker.

  • Dadler, Raffineret Sukker, det gør dog ingen forskel, der er ikke noget Sukker som sådan er sundere end andet, det er bare sådan det desværre bliver forstået…

    Uanset hvilken type sukker, så påvirker det blodsukkeret, og de fleste har fået den ide, at frugtsukker er sundere, det er derimod faktisk værre end man tror… Almindeligt sukker er 50% Glukose 50% Fruktose, og Fruktose bliver nedbrudt af leveren, og noget af det bliver opbevaret som fedt, deraf grunden til folk får fedtlever! Nej Frugter er ikke sunde som sådan, de sælger bare ideen om at de jo er fyldte med vitaminer og mineraler, men det gør dem altså ikke sunde, det er ikke andet end naturens slik… Ligesom at Juice også indeholder mere sukker end Sodavand!

    Simple kulhydrater er desværre roden til alle de kendte folke-sygdomme, som bare er tilstande, om det er fedme, gigt, astma, diabetes, hjerte problemer, cancer, pcos, tand problemer, ja så er det altså alt sammen noget vi selv kan styre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *