Chimichurri verde
Chimichurri er en kold sauce fra Argentina, der laves på friske krydderurter. Den består typisk af persille, oregano, hvidløg, olivenolie og rødvinseddike, men mange tilføjer gerne lidt flere krydderurter. Chimichurri laves i en grøn udgave (verde) og en rød udgave (rojo), hvor den røde indeholder røde peberfrugter og ind imellem også tomater. Og så er den selvfølgelig et oplagt valg i forbindelse med min saucer og dressinger-benspænd i denne måned.
Jeg skelede til en opskrift fra Laylita’s Recipes, men ændrede på målene. Jeg læste, at man støder ingredienserne i en morter, hvis man skal tilberede den på den traditionelle måde, men i dag bruger mange en blender. Jeg lavede et kompromis, (da min morter ikke er stor nok), som du kan se i selve opskriften.
Chimichurri
2 personer
1 dl bredbladet persille, finthakket
½ dl frisk oregano, finthakket
1 forårsløg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakkede
0,75 dl olivenolie
1 tsk chiliflager
1 spsk rødvinseddike
salt og peber
Hæld alle ingredienser undtagen salt og peber i en skål. Bruger en morterstøder eller en flad metalske til at mose/støde de friske ingredienser sammen med olien og eddiken. Smag til med salt og peber.
Note: Chimichurri er dejlig frisk og lækker. Rigtig god som salatdressing og som topping på stegt kylling eller hvide fisk. Da den består af friske krydderurter, skal du helst bruge den i løbet af 1-2 dage.
Chimichurri lyder virkelig lækkert ud fra ingredienserne! Sådan en kold sauce må være perfekt til en salat, som er noget, vi spiser meget af her 🙂 Tak for en spændende opskrift!
Jeg er ret vild med saucer lavet på friske krydderurter – især på denne årstid, hvor man trænger til virkelig friske smagsnuancer oven på den tunge vintermad 🙂