Toum – libanesisk hvidløgscreme

Toum – libanesisk hvidløgscreme

Jeg kendte ikke den libanesiske hvidløgscreme, toum, før en af mine læsere, Thomas, skrev til mig og anbefalede mig at prøve den i forbindelse med månedens benspænd. Og det er jeg glad for, at han gjorde, for sikke en skøn, kraftig hvidløgscreme! Der er virkelig smæk på smagen, og det er IKKE en, du skal spise, inden du skal mødes med en masse nye mennesker. Til gengæld er den god til at holde vampyrer borte 😉

Toum minder om den spanske aioli men er mere simpel og har en kraftigere smag. Jeg blev inspireret af en opskrift fra Alphafoodie men ændrede lidt på måleforholdene.

Toum

1 hvidløgshoved (ca. 12 fed)
½ tsk salt
1 dl olivenolie
5-6 tsk frisk citronsaft

Start med at pille hvidløgsfedene og put dem i en blender eller i en høj beholder, så du kan blende dem med en stavblender. Denne portion er lige på nippet til at være for lille til denne metode, så det kræver lidt tålmodighed – eller også laver du blot dobbeltportion. Drys saltet i og blend hvidløgene fint. Tilsæt en spsk olivenolie og blend det godt, inden du tilsætter en mere. Blend og tilsæt så ca. en tsk citronsaft. Blend det grundigt og fortsæt med at tilsætte olivenolie og citronsaft på skift. Husk at blende grundigt mellem hver gang, så hvidløgscremen kan optage både olien og citronsaften. Det er muligt, at din blender har brug for et lille hvil undervejs, så den ikke bliver for varm, for denne proces tager lidt tid.

Slut af med at stille din toum (dækket til) i køleskabet en times tid, så smagen kan samle sig.

Note: Som sagt – dette er en virkelig kraftig hvidløgsdressing, men er du til det, kan den varmt anbefales. Du kan bruge den til alle retter, hvor hvidløg gør sig godt, og den smager skønt sammen med harissa.2 thoughts on “Toum – libanesisk hvidløgscreme”

  • Wow, du skriver om så mange spændende ting, jeg bliver nødt til at prøve – og samtidig kan jeg holde vampyrer borte 😉

    • Ja, det er supersmart! Tror dog også, at det virker på andre mennesker, men det er måske meget godt i disse coronatider 😀 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *