abrikosboller, boller, gær, yoghurt naturel, hvid hvede, hvedemel, vanilje, kardemomme, sirup, abrikoserDet er efterhånden et godt stykke tid siden, at jeg har bagt brød og boller, så i går besluttede jeg mig for at bage nogle abrikosboller, som jeg kunne fryse ned. Det er altid rart at have lidt brød i ‘baghånden’, hvis der skal flikkes et hurtigt aftenmåltid sammen, eller der skal være lidt forkælelse om morgenen.

Jeg brugte samme ‘skabelon’ til både abrikosboller og timian-olivenboller, selvom den første var en lidt sød morgenbolle og den anden var en krydret burgerbolle.

Abrikosboller
ca. 12 stk.

12-13 g økogær
2 dl yoghurt naturel
3 dl koldt vand
1 dl hvid hvede
ca. 6-7 dl hvedemel
et lille knips salt
½ tsk vaniljepulver
1 tsk kardemomme
2 spsk mørk sirup
16 tørrede abrikoser, hakkede

Hæld yoghurt naturel og vand i en stor skål og rør gæren ud i det. Rør derefter alle ingredienser i undtagen hvedemelet, som du først tilsætter lidt efter lidt til sidst. Dejen skal være fugtig og klæbrig, når du har æltet den godt sammen. Dæk den med et fugtigt viskestykke og sæt den i køleskabet i 10 timer.

Tag dejen ud af køleskabet og form den forsigtigt til 12 abrikosboller, som du sætter på en bagepapirklædt bageplade. Dæk dine abrikosboller med et rent viskestykke og lad dem efterhæve en times tid. Bag dem i ovnen ved 220 grader i 16-18 minutter.

Note: Disse abrikosboller har en let sødme og fungerer rigtig godt som et hurtigt morgenmåltid eller eftermiddagssnack.

timian-olivenboller, boller, timianboller, olivenboller, gær, yoghurt naturel, hvid hvede, hvedemel, olivenolie, timian, olivenTimian-olivenboller
ca. 7-8 stk.

12-13 g økogær
2 dl yoghurt naturel
3 dl koldt vand
3 dl hvid hvede
ca. 4 dl hvedemel
1½ tsk salt
½ dl olivenolie
1 tsk timian
1 håndfuld grønne oliven, hakkede

lidt olie til at pensle bollerne med

Hæld yoghurt naturel og vand i en stor skål og rør gæren ud i det. Rør derefter alle ingredienser i undtagen hvedemelet, som du først tilsætter lidt efter lidt til sidst. Dejen skal være fugtig og klæbrig, når du har æltet den godt sammen. Dæk den med et fugtigt viskestykke og sæt den i køleskabet i 10 timer.

Tag dejen ud af køleskabet og form den forsigtigt til 7-8 burgerboller, som du sætter på en bagepapirklædt bageplade. Dæk bollerne med et rent viskestykke og lad dem efterhæve en times tid. Pensl dem med olie og bag dem i ovnen ved 220 grader i 20-25 minutter.

Note: Jeg har endnu ikke smagt dem, men jeg har stærke intentioner om, at de skal indgå i mindst et måltid i denne måned!