blommesaft, blommer, rørsukker, vanilje, stjerneanis,

Jeg er i gang med at rydde op i fryseren, hvor jeg blandt andet skal bruge en masse blommer fra sidste sommer, og her kommer denne blommesaft ind i billedet. For hjemmelavet blommesaft må da være en god og let måde at bruge en masse blommer på! Og så er det fint med lidt variation, når nu vi lige har drukket den sidste rabarbersaft, som jeg havde gemt i fryseren.

Jeg eksperimenterede lidt med mængden af sukker og krydderier, for det afhænger meget af hvilken slags blommer, du bruger. Vi har Victoria-blommer i haven, og de har mild og let sødmefuld smag. Af samme grund brugte jeg lidt mere sukker, end jeg først havde planlagt, så saften blev lidt sødere, og så har jeg tilføjet lidt flere stjerneanis i opskriften herunder, end jeg selv brugte, så smagen bliver mere tydelig. Derudover har jeg skåret lidt ned på mængden af vanilje, så den ikke bliver for dominerende.

Blommesaft

2 kg blommer, udstenede
800 g rørsukker (mindre, hvis blommer er meget søde)
2 l vand
6-7 stjerneanis
½ vaniljestang

Hæld alle ingredienser i en gryde og bring det i kog. Lad det derefter småkoge i ca. 10 minutter og tag så gryden af varmen. Lad det køle af og si det. Hæld din blommesaft på skoldede flasker og stil dem køligt – du kan evt. hælde dem i plastflasker og putte dem i fryseren, hvis de skal holde i længere tid. OBS – sørg for at gemme blommepulpen! Pil stjerneanis og vaniljestang fra og brug blommepulpen som toppen på morgenyoghurten, spis den som blommegrød med mælk eller fløde eller brug den i bagværk.

Note: Det er en mild blommesaft med let smag af blommer, vanilje og et lille hint stjerneanis. Husk at den skal blandes med lidt vand og smid gerne et par isterninger oveni.