Madsnegle med svampe

Madsnegle med svampe

Jeg overvejede at kalde disse madsnegle for svampesnegle, men det lød simpelthen for mærkeligt! Dette er selvfølgelig en bolledej, der er rullet flad, smurt med svampestuvning, rullet sammen, skåret i skiver og derefter bagt. Kort sagt en en slags fyldt bolle i stil med kanelsnegle og pestosnegle men lavet med svampe i stedet.

Og hvad skal man så bruge madsnegle til? Ja altså… spise dem naturligvis, men om du bruger dem i madpakken, som eftermiddagssnack eller som tilbehør til suppen er helt op til dig. De er bedst, når de er nybagte, men kan også sagtens fryses ned og varmes op en anden dag.

Madsnegle med svampe

ca. 8 stk.

Dej:
12-13 g gær
½ dl creme fraiche
3½ dl håndvarmt vand
1 tsk salt
1 dl fuldkornshvedemel (kan erstattes af hvedemel)
3-3½ dl hvedemel

Svampestuvning:
200 g svampe, rensede og skåret i små tern
en stor klat smør til stegning
1½ dl fløde
evt. 1 tsk frisk rosmarin, finthakket
salt og peber

Rør creme fraiche og vand sammen i en skål og rør derefter gæren ud i den. Rør dernæst salt og fuldkornshvedemel ud i det, inden du lidt efter lidt rører hvedemelet i, indtil du har en god, smidig dej. Lad den hæve under et viskestykke, til dejen er dobbelt størrelse.

Mens dejen hæver, smelter du smør på en pande og steger dernæst svampene bløde ved mediumvarme. Tilsæt fløden og lad det koge ind, så du får en cremet masse. Smag til med salt og peber.

Rul dejen ud i et rektangel på én cm tykkelse. Fordel svampestuvningen ud over dejen og rul den sammen til én lang roulade. Skær den i lige tykke skiver, som du lægger på en bagepapirsbeklædt bageplade. Bag dine madsnegle i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag dem og nyd dem gerne, mens de er lune (men pas lidt på, da fyldet er ret varmt lige efter bagning).

Note: Nu er det jo ingen hemmelighed, at svampe og fløde klæder hinanden umanerlig godt, så disse madsnegle med svampe var da også straks et hit her i hjemmet! Glæder mig til at bruge dem til supper og lette frokoster i løbet af den kommende tid.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *