Smushi – smørrebrød i miniudgave

smushi, smørrebrød, appetizer, hapserI fredags havde vi to hold venner på besøg, og som appetizer havde jeg valgt at lave to slags smushi! Konceptet smushi blev opfundet for ca. seks år siden og er kort fortalt smørrebrød inspireret af sushi. Det betyder ikke nødvendigvis, at smushi skal bestå af rå fisk, men nærmere at det er smørrebrød i miniudgave – og gerne i en pyntet og lidt utraditionel udgave.

Jeg valgte som sagt at lave to slags smushi. Den øverste er (næsten) kvadratiske rugbrødsskiver, der er delt på langs og på tværs og derefter smurt med en lækker fasanpaté, som jeg fandt i Irma. De blev pyntet med friske basilikumblade og Cavi-Art med balsamico.

smushi_makrelDen anden type smushi blev disse med makrelmousse, der var pyntet med lange stykker purløg og bittesmå citronbåde.

Makrelmousse laver du ved at tage en røget makrel og løfte fiskekødet ud af den (vær opmærksom på, at der ikke er små fiskeben, der sniger sig med, når du fjerner fiskekødet fra skindet). Makrelkødet røres med et par spsk creme fraiche 18% (eller mayonnaise, hvis det skal være lidt syndigt), 1-2 spsk finthakkede frisk purløg og et halvt finthakket rødløg. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Jeg var i gang med at lave både forret og hovedret, da jeg skulle lave smushi, så de blev ikke helt så (over-)pyntede, som jeg først havde planlagt, men det er en sjov og anderledes form for appetizer, så mon ikke jeg kan finde på at lave smushies igen en anden god gang?

15 thoughts on “Smushi – smørrebrød i miniudgave

    • Det havde en fin, lidt sød smag af balsamico (altså en anelse sødere end normal balsamico). Jeg har set dem hos flere af de store supermarkeder – mener blandt andet, at Føtex har dem – men jeg tror, det er lidt forskelligt, hvilke udgaver forretningerne fører.

      • De kan fås flere steder, men sjældent i alle udgaver. På hjemmesiden nævner producenten flg:
        -Kvickly Lemvig, Holstebro, Herning og Struer
        -SuperBest Struer, Herning
        -Oil & Vinegar Aalborg, Aarhus, København og Vejle

        Og over E-handel:
        http://www.fiskehuset.com (Meget dyr forsendelse)
        http://www.japanskedanmark..dk (De har alle varianter, men en lidt rodet hjemmeside.)

        De er dog dyre i forsendelse, men kan holde sig i vild lang tid – og så smitter de ikke af, hvilket kan være en stor fordel 😉 Cavi-Art er et tangprodukt og er meget anvendelig til alt – lige fra bagte kartofler til oven på æggemaden.

        • Tak for tippet! Tror jeg skal hamstre lidt forskellige varianter, næste gang jeg kommer forbi Oil & Vinegar 🙂

  1. Det både ser ud og lyder vildt lækkert! Elsker da det koncept – måske man skulle tage det til sig og lave det som en lækker forret, når den pukkelryggede kommer på besøg… Hmm tænke tænke tænke…. Tak for inspirationen! 😀

    • Selv tak – jeg synes, det er en meget sjov og hyggelig måde at få smørrebrød på, og så er det perfekt som appetizer!

    • Altså udstukket rugbrød? Jeg overvejede også at lave nogen af hvedebrød, men så fik jeg lige lovlig travlt i køkkenet, så det blev der ikke tid til 😀

  2. Pingback: Flydende rejecocktail | Piskeriset på eventyr

  3. Pingback: Inspiration til påskefrokosten | Piskeriset på eventyr

  4. Pingback: Græskarpandekager | Piskeriset på eventyr

  5. Pingback: Inspiration til din påskefrokost - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *