smushi, smørrebrød, appetizer, hapserI fredags havde vi to hold venner på besøg, og som appetizer havde jeg valgt at lave to slags smushi! Konceptet smushi blev opfundet for ca. seks år siden og er kort fortalt smørrebrød inspireret af sushi. Det betyder ikke nødvendigvis, at smushi skal bestå af rå fisk, men nærmere at det er smørrebrød i miniudgave – og gerne i en pyntet og lidt utraditionel udgave.

Jeg valgte som sagt at lave to slags smushi. Den øverste er (næsten) kvadratiske rugbrødsskiver, der er delt på langs og på tværs og derefter smurt med en lækker fasanpaté, som jeg fandt i Irma. De blev pyntet med friske basilikumblade og Cavi-Art med balsamico.

smushi_makrelDen anden type smushi blev disse med makrelmousse, der var pyntet med lange stykker purløg og bittesmå citronbåde.

Makrelmousse laver du ved at tage en røget makrel og løfte fiskekødet ud af den (vær opmærksom på, at der ikke er små fiskeben, der sniger sig med, når du fjerner fiskekødet fra skindet). Makrelkødet røres med et par spsk creme fraiche 18% (eller mayonnaise, hvis det skal være lidt syndigt), 1-2 spsk finthakkede frisk purløg og et halvt finthakket rødløg. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Jeg var i gang med at lave både forret og hovedret, da jeg skulle lave smushi, så de blev ikke helt så (over-)pyntede, som jeg først havde planlagt, men det er en sjov og anderledes form for appetizer, så mon ikke jeg kan finde på at lave smushies igen en anden god gang?