osteJeg synes ikke, at I skal snydes for et glimt af de oste, som vi spiste som den femte og sidste ret til gemalens fødselsdag sidste lørdag. Jordskokkesuppen, hjortelasagnen, den langtidsstegte lammekølle samt dessertlasagnen er allerede beskrevet.

Den grønne pesto-ost fandt jeg på tilbud i supermarkedet, mens resten af ostene blev købt hos den lokale ostepusher. Den blev til en lækker rødkitsost (i forgrunden), som ikke var lagret så længe og derfor kunne spises af de fleste. Bagerst lå en ‘gammel gouda’, som ekspedienten kaldte den. Smagsmæssigt mindede den meget om Prima Donna, men den havde en smule mørkere og knapt så salt smag. Lidt nøddeagtig og meget lækker. Ved siden af den lå en røget cheddar, og for os, der godt kan lide røget ost, så var det en rigtig lille pleaser.

to oste mereVed siden af ostebrættet havde vi to oste mere. En supersyndig og rimelig kraftig hvidløgsost, som i øvrigt blev brugt som smørelse et par dage efter, da jeg lavede en sandwich med resterne af lammekøllen. Nåja, og så skulle jeg da selvfølgelig også finde på noget skørt, så da jeg faldt over en lakridsost, så skulle den da prøves! Den smagte egentlig ganske fint – god og tydelig lakridssmag – men den havde ikke særlig meget med ost at gøre.

Sammen  med ostene fik vi tynde kiks samt kvædemarmelade, hybenmarmelade og vindruer.