Sjove og dejlige oste på ostebordet

osteJeg synes ikke, at I skal snydes for et glimt af de oste, som vi spiste som den femte og sidste ret til gemalens fødselsdag sidste lørdag. Jordskokkesuppen, hjortelasagnen, den langtidsstegte lammekølle samt dessertlasagnen er allerede beskrevet.

Den grønne pesto-ost fandt jeg på tilbud i supermarkedet, mens resten af ostene blev købt hos den lokale ostepusher. Den blev til en lækker rødkitsost (i forgrunden), som ikke var lagret så længe og derfor kunne spises af de fleste. Bagerst lå en ‘gammel gouda’, som ekspedienten kaldte den. Smagsmæssigt mindede den meget om Prima Donna, men den havde en smule mørkere og knapt så salt smag. Lidt nøddeagtig og meget lækker. Ved siden af den lå en røget cheddar, og for os, der godt kan lide røget ost, så var det en rigtig lille pleaser.

to oste mereVed siden af ostebrættet havde vi to oste mere. En supersyndig og rimelig kraftig hvidløgsost, som i øvrigt blev brugt som smørelse et par dage efter, da jeg lavede en sandwich med resterne af lammekøllen. Nåja, og så skulle jeg da selvfølgelig også finde på noget skørt, så da jeg faldt over en lakridsost, så skulle den da prøves! Den smagte egentlig ganske fint – god og tydelig lakridssmag – men den havde ikke særlig meget med ost at gøre.

Sammen  med ostene fik vi tynde kiks samt kvædemarmelade, hybenmarmelade og vindruer.9 thoughts on “Sjove og dejlige oste på ostebordet”

 • Hej Piskeris.
  Allerførst tak for mange godt opskrifter.
  Og så til hvidløgsosten som vi holder meget af her i huset. MEN vi rører den selv: et bæger Philidelphia naturel og to fed presset hvidlæg – det røres godt sammen dagen før den skal nydes. skal den være stærkere – så kan man bare tilsætte mere hvidløg. Den er helt fantastisk. Hilsen Randi

  • Det er også en dejlig let måde at lave hvidløgsost på. Jeg tror dog ikke, at den kan slå hvidløgsosten, som jeg køber hos den lokale ostepusher, for den er jeg lidt fan af 🙂

 • Hovsa jeg glemte noget – en opskrift som min mor brugte i mange år.
  En moden brie flækkes – smøres på indersiderne med grøn alpe ost. Hakkede valnødder presses ned i alpeosten og brien lægges sammen igen. Som pynt limes hele valnødder på oversiden med alpeost.
  Hilsen
  Randi igen igen

  • Hehe, jeg måtte lige google alpeost, for den kendte jeg ikke 🙂
   Så skærer man blot skiver af ‘klap-sammen-osten’?

 • Lækre oste! Efter fremvisningen af mit nye ostebræt har madklubben proklameret, at de vil have ost næste gang. Det får de så. Jeg er selv ret vild med den grønne pesto-ost og med Tallegio, så de kommer hvertfald på bordet sammen med en hvidløsost, for det er jeg også vild med:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *