jordbærtzatziki, jordbær, tzatziki, græsk yoghurt, dild, hvidløgI går aftes havde vi svigerforældrene på besøg til en omgang aftensmad, og her var jeg lidt kreativ i køkkenet. For nylig så jeg en sjov opskrift på jordbærtzatziki i ‘Genial grill’, og den måtte jeg prøve at efterligne. Jeg brugte dog en græsk yoghurt med lavere fedtprocent samt mere af den (så jeg ikke stod med en lille rest i bægeret). Jeg improviserede desuden en pesto, som blev smidt over en omgang quinoa-tomat-spaghetti, jeg havde liggende.

Jordbærtzatziki
4-6 personer

500 g jordbær
500 g græsk yoghurt
1 fed presset hvidløg
et lille bundt dild, hakket
1 tsk citronsaft
salt og peber

Rengør jordbærrene og skær dem i kvarte. Bland yoghurt med hvidløg, dild, citronsaft samt lidt salt og peber. Vend dressingen med jordbærrene.

Note: Jordbærtzatziki er en spændende tilbehør, som passede godt sammen med kødet.

Pesto med røgede mandler

50 g røgede mandler
25 g friskrevet parmesanost
½ håndfuld friske basilikumblade
1 fed hvidløg
1 tsk citronsaft
1 dl olivenolie
salt

Blend alle ingredienser undtagen salt – smag til med sidstnævnte.

Note: Glimrende pesto, men jeg synes ikke, at den røgede smag trådte så tydeligt frem. Jeg tror, jeg vil eksperimentere lidt mere med blandingsforholdene for at se, om det bliver bedre.