Jordbærtzatziki og pesto med røgede mandler

Jordbærtzatziki og pesto med røgede mandler

I går aftes havde vi svigerforældrene på besøg til en omgang aftensmad, og her var jeg lidt kreativ i køkkenet. For nylig så jeg en sjov opskrift på jordbærtzatziki i ‘Genial grill’, og den måtte jeg prøve at efterligne. Jeg brugte dog en græsk yoghurt med lavere fedtprocent samt mere af den (så jeg ikke stod med en lille rest i bægeret). Jeg improviserede desuden en pesto, som blev smidt over en omgang quinoa-tomat-spaghetti, jeg havde liggende.

Jordbærtzatziki

4-6 personer

500 g jordbær
500 g græsk yoghurt
1 fed presset hvidløg
et lille bundt dild, hakket
1 tsk citronsaft
salt og peber

Rengør jordbærrene og skær dem i kvarte. Bland yoghurt med hvidløg, dild, citronsaft samt lidt salt og peber. Vend dressingen med jordbærrene.

Note: Jordbærtzatziki er en spændende tilbehør, som passede godt sammen med kødet.

Pesto med røgede mandler

50 g røgede mandler
25 g friskrevet parmesanost
½ håndfuld friske basilikumblade
1 fed hvidløg
1 tsk citronsaft
1 dl olivenolie
salt

Blend alle ingredienser undtagen salt – smag til med sidstnævnte.

Note: Glimrende pesto, men jeg synes ikke, at den røgede smag trådte så tydeligt frem. Jeg tror, jeg vil eksperimentere lidt mere med blandingsforholdene for at se, om det bliver bedre.13 thoughts on “Jordbærtzatziki og pesto med røgede mandler”

 • Åh, den pesto lyder ellers forjættende! 😀 Røgede mandler er så lækre, men synes at de er svære at finde……

  Jeg må lige tænke lidt over den jordbærtzatziki, for at finde ud af hvordan jeg skal “sælge” den til kæresten, der jo er meget forskrækket over frugt i hans aftensmad 😉

  mange hilsner
  Birthe

 • Den jordbærtzatziki lyder bare så spændende 🙂
  Jeg har aldrig smagt røgede mandler, så det kan være jeg skal se om jeg kan opdrive nogen 🙂 det kan være pestoen skal have et skud “liquide smoke” 😉

 • Har heller aldrig set/smagt røgede mandler, det ser ellers meget lækkert ud. Du har altid mod på alt, det giver spændende mad synes jeg.

 • Røgede mandler et tit alt for dyre syntes jeg, så jeg laver dem selv – enten i en gammel gryde eller i min lille spejderrygeovn. Det skulle du prøve. Oprindelig begyndte jeg at ryge dem fordi en vegetarveninde savnede smagen af bacon. Voila, røgede cashewnødder, mandler og kartofler var løsningen 😀

  Tzatzikien ser spændende ud, men jeg kan godt se at der mangler lidt zing i smagen. Mon lidt hindbæreddike og 1 knsp cayennepeber kunne peppe den op?

 • Kan du stadig få jordbær, Piskeris? Det har ikke været til at opdrive her i flere dage – men jeg synes, det er en spændende idé at lave tzatziki med jordbær. Jeg må på jordbærudkig i morgen 🙂

 • NYBH – ja, det er også mest blandt spotvarer, jeg ser dem, men jeg mener, at både Fakta og Irma har dem som en fast del af sortimentet.

  Kan du ikke sige, at det er en ny og meget sød sort af radiser, du har puttet i? 😉

 • Klidmoster – det tror jeg liiiige, at jeg må høre mere om til madbloggersymposiet, for det lyder spændende!

  Hindbæreddike er en god idé – det har jeg tilmed lidt af stadigvæk 🙂

 • Madame – jeg kunne i hvert fald sagtens sidste weekend, men nu har jeg lige været en uge på ferie, så jeg ved ikke, hvordan jordbærsituationen er nu. Håber dog, at de stadig er til at opdrive, for jeg er da slet ikke færdig med at spise jordbær endnu 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *