Jordbærtrifli
Jeg fik lyst til at eksperimentere med en jordbærdessert, da vi havde besøg i sidste uge, og det blev til denne jordbærtrifli. Trifli kan laves med alle typer bær og består typisk af flere lag af bær, flødeskum og knuste makroner. Jeg er dog ikke særlig vild med makroner, så jeg foretrækker at erstatte det med sukkerristede havregryn eller knuste småkager.
Jordbærtrifli
3 personer
400-450 g dejlige danske jordbær
3-6 spsk jordbærsirup
1½ dl havregryn
½ dl mandler, hakkede
25 g smør
½ dl rørsukker
3 dl fløde
1 tsk vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
evt. lidt frisk mynte
Smelt smørret på en pande og bland havregryn og mandler på panden. Steg det et par minutter, inden du tilsætter sukker. Rør jævnligt i blandingen, indtil sukkeret smelter, og havregrynsblandingen bliver mørkere. Tag panden af komfuret og lad det køle af.
Skyl jordbærrene, fjern blomstertoppene og skær jordbærrene i mindre stykker. Nu er det tid til at anrette din jordbærtrifli. Læg et lag jordbærstykker i hvert glas og hæld lidt jordbærsirup over. Pisk fløden med vanilje til blødt skum og fordel 2-3 spsk i hvert glas. Hæld ristede havregryn over og læg derefter endnu et lag jordbærstykker. Fordel resten af flødeskummet i glassene og dernæst lidt havregryn (får du ikke brugt hele havregrynsblandingen, kan du bruge det som müsli til morgenyoghurten). Pynt din jordbærtrifli med et mynteblad og et lille jordbær.
Note: Mmmm! Jordbærtrifli er helt sikkert en dejlig jordbærdessert, som jeg godt kan anbefale. Kombinationen af de søde jordbær, den bløde flødeskum og de knasende havregryn er rigtig lækker.
Det ser simpelthen for lækkert ud. Tror vi som nye næsten naboer svinger forbi næste gang vi dufter der er jordbærtriffli i luften. Kh Freja
Det er faktisk jeres pligt – siger det bare 😉
Og den ser såååå skøn ud. Mums.
Tusind tak ♥