Lagkage med jordbær-rabarber mousse og hvid chokolademousse

I fredags holdt min svigerinde fødselsdag, og selvom jeg var forhindret i at deltage, eftersom jeg skulle til rollespilsarrangement, så fik jeg alligevel tiltusket mig opgaven med at lave fødselsdagskagen (muarhahah ;-)). Jeg havde ikke så meget tid, så jeg trak lidt mere på erfaringen denne gang, men jeg fik dog afprøvet en ny mousse og en ny form for pynt. Efter tilbagemeldingerne at høre smagte kagen også godt, og det var jo det, der var formålet 🙂

Opskriften på lagkagebunde og jordbær-rabarber mousse har jeg fra Kagekonens blog, mens den hvide chokolade mousse er en, jeg selv har lavet en del variationer over efterhånden.

Lagkage med jordbær-rabarber mousse og hvid chokolade mousse
ca. 10 personer
jordbær-rabarbermousse, jordbær, rabarber, mousse, dessert, lagkage
Lagkagebunde
Jordbær-rabarber mousse

Hvid chokolade mousse
100 g hvid chokolade
2½ dl fløde
1 tsk vaniljesukker
reven skal fra en limefrugt

Den hvide chokolade smeltes over et vandbad eller i en mikrobølgeovn (det sidste er min foretrukne metode). Fløden piskes stiv sammen med vanillesukkeret, og chokoladen køler lidt af, inden den vendes i. Limefrugtskallen blandes i til sidst.

Øvrige ingredienser:jordbær-rabarbermousse, jordbær, rabarber, mousse, dessert, lagkage
Jordbær-rabarber marmelade (brug ovenstående opskrift og udskift halvdelen af jordbærrene med rabarber)
Kirsebærvin
2 dl fløde
1 tsk vaniljesukker
Pynt

Fremgangsmåde, lagkage:

1. Bag bundene aftenen før og sørg for at køle kagen helt ned, inden den deles i tre lagkagebunde.

2. Mens du venter på, at lagkagebundene bliver klar, kan du passende lave de to mousser.

3. Når du har skåret lagkagebundene ud, lægge en af dem på et lagkagefad og smøres med jordbær-rabarber marmelade. Den ene af de to mousser smøres ud – pas på, at du ikke kommer helt ud til kanten.

4. Bund nr. to lægges på og smøres med marmelade. Den anden mousse glattes ud – sørg igen for, at du ikke kommer helt ud til kanten.

5. Når du tager den bund, du har valgt til top, så dryp den med lidt spiritus (denne gang valgte jeg dog kirsebærvin) på den side, der skal vende nedad, inden du lækker bunden oven på resten af kagen. Tryk derefter forsigtigt på kagen, så den bliver plan ovenpå, og så moussen fordeler sig helt ud til lagkagekanterne.

6. Dæk lagkagen til og lad den overnatte i køleskabet.

7. Næste dag piskes flødeskummet sammen med vanillesukker og glattes ud over kagen. Pynt den med noget sjovt – i dette tilfælde valgte jeg jordbærperler og hakkede mandler.

jordbær-rabarbermousse, jordbær, rabarber, mousse, dessert, lagkage, hvid chokolademousse, hvid chokolade

13 thoughts on “Lagkage med jordbær-rabarber mousse og hvid chokolademousse

 1. NØJ, hvor lyder den altså bare totalt lækker!
  Den er straks gemt, måske jeg skal afprøve den i nærmeste fremtid hvis der lige bliver en anledning…

 2. Nu er jeg her lige igen… jeg kan ikke forstå, hvorfor der kun nogle gange er mulighed for at sætte kryds i opfølgnings-kommentar-boksen… Nu kan jeg f.eks. og kunne ikke ved min første kommentar. Ved du mon noget?

 3. MissMuffin – tak! Jeg ærgrer mig også lidt over, at jeg ikke fik smagt den, men så må jeg bare lave den igen ved lejlighed. Det plejer ikke at være et problem at finde på en undskyldning for at lave kage – hvilket mine kolleger har fundet ud af! 😀

 4. Hanne – tak for det! Jeg syntes også, den skulle være lidt lyserød uden på, når nu en del af fyldet var det 😉

  Mht. kommentarboksen tror jeg, det har noget at gøre, om du er logget ind eller ej. Hvis jeg f.eks. først logger ind, når jeg vil sende en kommentar, får jeg heller ikke lov til at krydse af i opfølgningsboksen. Det gør jeg kun, når jeg er logget ind på kontoen, inden jeg skriver en kommentar på en blog.

 5. Det tror jeg da, at du har ret. Jeg bliver så glad, når jeg får opklaret sådan nogle ting! Tak for det.

  Er det letteste så at gå på blogger.com for at logge ind først eller logger du ind et andet sted?

 6. Hej Klidmoster!

  Tak for det. Nu fik jeg desværre ikke smagt det endelige resultat – meeen der var da plads til et par prøvesmagningerne af mousserne under produktionen – og de var ganske gode 😉

 7. Hej 🙂

  Hvor ser den lagkage lækker ud 🙂
  Den må prøves, men jeg kan desværre ikke finde opskriften på jordbær-rabarber mousse 🙁 Kan du hjælpe mig med det? Når jeg trykker på linket virker det desværre ikke 🙁

 8. Pingback: Nem Lagkage unden K A K A O • Frida

 9. Pingback: Opskrifter med jordbær - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *