I fredags holdt min svigerinde fødselsdag, og selvom jeg var forhindret i at deltage, eftersom jeg skulle til rollespilsarrangement, så fik jeg alligevel tiltusket mig opgaven med at lave fødselsdagskagen (muarhahah ;-)). Jeg havde ikke så meget tid, så jeg trak lidt mere på erfaringen denne gang, men jeg fik dog afprøvet en ny mousse og en ny form for pynt. Efter tilbagemeldingerne at høre smagte kagen også godt, og det var jo det, der var formålet 🙂

Opskriften på lagkagebunde og jordbær-rabarber mousse har jeg fra Kagekonens blog, mens den hvide chokolade mousse er en, jeg selv har lavet en del variationer over efterhånden.

Lagkage med jordbær-rabarber mousse og hvid chokolade mousse
ca. 10 personer
jordbær-rabarbermousse, jordbær, rabarber, mousse, dessert, lagkage
Lagkagebunde
Jordbær-rabarber mousse

Hvid chokolade mousse
100 g hvid chokolade
2½ dl fløde
1 tsk vaniljesukker
reven skal fra en limefrugt

Den hvide chokolade smeltes over et vandbad eller i en mikrobølgeovn (det sidste er min foretrukne metode). Fløden piskes stiv sammen med vanillesukkeret, og chokoladen køler lidt af, inden den vendes i. Limefrugtskallen blandes i til sidst.

Øvrige ingredienser:jordbær-rabarbermousse, jordbær, rabarber, mousse, dessert, lagkage
Jordbær-rabarber marmelade (brug ovenstående opskrift og udskift halvdelen af jordbærrene med rabarber)
Kirsebærvin
2 dl fløde
1 tsk vaniljesukker
Pynt

Fremgangsmåde, lagkage:

1. Bag bundene aftenen før og sørg for at køle kagen helt ned, inden den deles i tre lagkagebunde.

2. Mens du venter på, at lagkagebundene bliver klar, kan du passende lave de to mousser.

3. Når du har skåret lagkagebundene ud, lægge en af dem på et lagkagefad og smøres med jordbær-rabarber marmelade. Den ene af de to mousser smøres ud – pas på, at du ikke kommer helt ud til kanten.

4. Bund nr. to lægges på og smøres med marmelade. Den anden mousse glattes ud – sørg igen for, at du ikke kommer helt ud til kanten.

5. Når du tager den bund, du har valgt til top, så dryp den med lidt spiritus (denne gang valgte jeg dog kirsebærvin) på den side, der skal vende nedad, inden du lækker bunden oven på resten af kagen. Tryk derefter forsigtigt på kagen, så den bliver plan ovenpå, og så moussen fordeler sig helt ud til lagkagekanterne.

6. Dæk lagkagen til og lad den overnatte i køleskabet.

7. Næste dag piskes flødeskummet sammen med vanillesukker og glattes ud over kagen. Pynt den med noget sjovt – i dette tilfælde valgte jeg jordbærperler og hakkede mandler.

jordbær-rabarbermousse, jordbær, rabarber, mousse, dessert, lagkage, hvid chokolademousse, hvid chokolade