fuldkornspasta, pasta, fennikel, laks, røget laks, citronmelissepesto, pesto, pinjekerner, citronmelisse, hvidløg, olivenolieI går havde vi gæster det meste af dagen, og det var jo en oplagt mulighed for at lave en benspændsret til frokost. Retten fungerer dog også fint som en let hverdagsret.

Jeg må hellere indføre den sædvanlige ingrediens-oversigt, så det er lettere at købe ind til, men retten er selvfølgelig lavet på tid 🙂

Fuldkornspasta med fennikel, røget laks og citronmelissepesto
4 personer

fuldkornspasta til fire personer
2 tsk salt
1 stor fennikel
olivenolie
salt og peber
300 g røget laks

Citronmelissepesto:
50 g pinjekerner
en stor håndfuld citronmelisse
2 fed pressede hvidløg
salt
0,75 dl olivenolie

Fyld vand i en kasserolle, sæt den på komfuret og skru op på højeste temperatur. Mens vandet bringes i kog, skærer du en fennikel i tynde strimler (gem gerne de grønne toppe – de kan bruges som pynt), sætter en stegepande på en anden kogeplade og hælder en lille sjat olivenolie i, mens panden varmes op. Smid fennikelstrimlerne på panden og svits dem ved middelvarme. Når kasserollevandet koger, hælder du fuldkornspasta i sammen med salt og lader det koge, til det er færdigt.

Fennikelstrimlerne skal kun have få minutter på panden – derefter skubber du dem over på en tallerken og smider i stedet pinjekerner på panden og skruer op for varmen. Lad dem få lidt farve og sørg for at vende dem tit. Tag dem derefter af panden og hæld dem i en blender sammen med resten af ingredienserne til citronmelissepestoen. Blend det godt.

Hæld vandet fra den kogte fuldkornspasta, skyl den i lunkent vand, hæld vandet fra igen og put pastaen i et fad sammen med fennikelstrimler og citronmelissepesto. Skær den røgede laks i strimler og vend dem med resten af ingredienserne. Hak de grønne fennikeltoppe og brug dem som pynt på fadet.

Tilberedningstid: ca. 26 minutter – kan nok gøres hurtigere.

Note: En meget enkel og lækker måde at få laks på. Gæsterne dukkede op under tilberedningen, så jeg var ikke helt så fokuseret, som når jeg drøner rundt i køkkenet alene. Derfor tror jeg også, at retten kan laves endnu hurtigere.