kulmulefilet, kulmule, kantareller, svampe, forårsløgI sidste uge var jeg et smut forbi Torvehallerne for at købe fisk, ost, creme fraiche (!) og diverse frugt og grønt – herunder kantareller. Jeg havde fået den fiske fikse idé at kombinere kantareller med fisk, men jeg var ærlig talt lidt i tvivl om, hvad jeg burde kombinere, så jeg spurgte fiskehandleren, der foreslog kulmule. Sådan en filet kom med hjem.

kulmulefilet, kulmule, kantareller, svampe, forårsløgJeg skar et stykke på ca. 300 gram, gnubbede skindsiden med salt og smed den på panden (med skindsiden nedad) sammen med en god klat smør. Mens det stegte, ordnede jeg et bundt forårsløg samt 200 g kantareller. Da fisken havde fået nok på den ene side, blev den vendt, og forårsløgene blev lagt i en ring omkring den. Så undgik jeg også at tage en tredje pande i brug.

kantareller, fløde, svampeNr. to pande var nemlig sat over på dette tidspunkt, og hvor kantarellerne stegte i en god klat smør. Et par tsk frisk timian blev smidt på, og da kantarellerne var ved at være møre, fik de lige en dl piskefløde at svømme i og blev krydret med lidt salt og peber.

Det er muligvis en lidt anderledes kombination, men ikke desto mindre går kantarellerne overraskende godt sammen med kulmulefileten, og middagen blev nydt på terrassen – tilmed i solskin! Så bliver det ikke bedre…