Kulmulefilet med kantareller og forårsløg

Kulmulefilet med kantareller og forårsløg

I sidste uge var jeg et smut forbi Torvehallerne for at købe fisk, ost, creme fraiche (!) og diverse frugt og grønt – herunder kantareller. Jeg havde fået den fiske fikse idé at kombinere kantareller med fisk, men jeg var ærlig talt lidt i tvivl om, hvad jeg burde kombinere, så jeg spurgte fiskehandleren, der foreslog kulmule. Sådan en filet kom med hjem.

Jeg skar et stykke på ca. 300 gram, gnubbede skindsiden med salt og smed den på panden (med skindsiden nedad) sammen med en god klat smør. Mens det stegte, ordnede jeg et bundt forårsløg samt 200 g kantareller. Da fisken havde fået nok på den ene side, blev den vendt, og forårsløgene blev lagt i en ring omkring den. Så undgik jeg også at tage en tredje pande i brug.

kulmulefilet, kulmule, kantareller, svampe, forårsløg

Nr. to pande var nemlig sat over på dette tidspunkt, og hvor kantarellerne stegte i en god klat smør. Et par tsk frisk timian blev smidt på, og da kantarellerne var ved at være møre, fik de lige en dl piskefløde at svømme i og blev krydret med lidt salt og peber.

Det er muligvis en lidt anderledes kombination, men ikke desto mindre går kantarellerne overraskende godt sammen med kulmulefileten, og middagen blev nydt på terrassen – tilmed i solskin! Så bliver det ikke bedre…18 thoughts on “Kulmulefilet med kantareller og forårsløg”

 • Ååååh kantareller <3
  Eneste bagdel ved at være flyttet – jeg ved ikke nogen gode steder at plukke længere 🙁
  Må vel bare købe dem indtil jeg har fundet et godt sted.

  • Det var tilmed svenske kantareller, jeg brugte. Jeg fandt kantareller på den svampetur, vi var på sidste år, men jeg kender desværre ikke nogen gode kantarel-steder…

 • Ohhh My! Sikke dog et lifligt måltid!
  Du skylder mig en ny pc, jeg sidder og savler på min skærm og tastatur 😀

  – Maj 😀

  • Det er en mild fisk, og jeg kan godt lide, at den har en mere fast struktur i kødet i forhold til torsk 🙂

 • Kulmule er en utroligt dejlig fisk, mmm. Og så med kantareller, åh piskeris altså – du kender da også bare vejen til mit hjerte, gør du 🙂

  • Tusind tak! Det var faktisk en ganske god kombination – jeg må til at bruge svampe sammen med fisk noget mere 🙂

 • Det ser godt nok lækkert ud. Og på en elle anden måde smager mad altså en tand bedre når man kan spise uden for 🙂
  Jeg er først begyndt at spise fisk for et par år siden, men kulmule har jeg endnu ikke smagt, så det må prøves.

  • Ja, det må være den friske luft, der gør det – og så hjælper det jo altid på humøret, når vejret er så godt, at man kan sidde udenfor til aftensmadstid 😉

  • Det gjorde den nemlig, så jeg er glad for, at jeg kastede mig ud i det. Elsker at finde frem til nye, gode kombinationer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *