Squashtærte med lufttørret skinke
Jeg skylder en sidste tærte, inden jeg kan komme i gang med næste måneds benspænd, så den kommer her! Inspirationen fandt jeg igen i ‘Tænd med tærter…’, men jeg pillede en del ved opskriften – blandt andet fordi jeg lige skulle udrydde et par ting, der sang på sidste vers i køleskabet (og det larmer så skrækkeligt, så det gider jeg ikke høre på).
Jeg har brugt groft mel i dejen, har ændret på krydderierne, og så brugte jeg kærnemælk i stedet for minimælk og fromage frais. Ah – og så lagde jeg skinken på selve tærten i stedet for at stege det ved siden af. Totalt respektløst, jeg ved det godt.
Squashtærte med lufttørret skinke
4-5 personer
Dej:
100 g smør
75 g groft rugmel
ca. 125 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk timian
1 æg
Fyld:
2 squash, der skæres i stave
2 rødløg i tynde både
lidt olivenolie
salt
Æggemasse:
2 æg
3 dl kærnemælk
1 spsk maizena
lidt muskatnød
Pynt:
1 dl revet ost
7-8 skiver lufttørret skinke
Ingredienserne til dejen æltes sammen. Glat dejen ud i et tærtefad og bag den ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter. Svits imens grøntsagerne på en pande med lidt olie i ca. fem minutter. Pisk ingredienserne til æggemassen sammen. Når tærtedejen er forbagt, hælder du grøntsagsblandingen over, dernæst æggemassen og til sidst drysser du den revne ost over. Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 minutter og tag den derefter ud og læg skinken på. Giv tærten ca. 10 minutter mere.
Den lyder meget lækker, og jeg elsker da bare den sprøde skinke, jeg bruger det ofte i stedet for bacon.
Knus
Vibeke
Den lyder lækker!
Jeg elsker sån noget sprødstegt italiensk skinke, det pynter på ethvert måltid:)
Den lyder lækker. Det ser meget rustikt ud med skinken og squash stavene… Det kan jeg godt lide :-). Jeg glæder mig til at se hvad du har fundet på at lave i marts måned… 🙂
Nam-nam, det lyder vel nok godt, Piskeris! Men afgiver squash ikke en masse vand?
Jeg er ikke den store squash-fan….Spiser det helst i kager eller grillet om sommeren…..
Hvad er martsmåneds projekt ??
God dag til dig 🙂
Vibeke – mange tak! Den gav også lidt salt og kant til tærten, som jeg godt kan lide 🙂
MissMuffin – det er også skønt, men ret ofte dyrt. Jeg havde dog fundet noget på tilbud 😉
Vibeke – mange tak! Der var også misundelige blikke til frokost i dag! 😀
Kan være jeg røber det allerede i aften… men måske trækker jeg spændingen til i morgen 😉
Madame – jo, og derfor har de godt af stegningen undervejs. Den er dog stadig dejlig saftig efter bagningen, men heldigvis ikke decideret våd 🙂
Annettes – altså, en squashkage skal man bestemt heller ikke undervurdere – det er guf!
Og mht. denne måneds tema… så bliver det snart afsløret 😀
Din tærte ser dejlig ud … og lækkert fyld.
Spændt på hvad benspændet bliver for marts måned :o)
Hanne – mange tak! Jeg havde tænkt på at lave første benspænd her til aften, men det ser ud til, at det trækker ud til i morgen… til gengæld kommer jeg nok til at blogge et par andre ting lidt senere… 🙂
Ummmm
Jule Mig – det sagde gemalen også, da han fik et stykke til aftensmad 😉