Svamperoulade

svamperoulade, roulade, madroulade, kartofler, æg, ost, hvedemel, fløde, svampe, timian, løgSom bekendt er månedens benspænd roulader, og jeg har lovet at blogge en række madroulader. Tidligere på ugen lavede jeg shawarma-roulade, og for et par dage siden stod det på svamperoulade. Jeg tog udgangspunkt i en kartoffelroulade, jeg lavede for  nogle år siden og skiftede fyldet ud med en svampecreme, da jeg skulle lave denne svamperoulade.

OBS – jeg lavede faktisk dobbeltportion af ‘dejen’ til nedenstående svamperoulade, men gemte den anden halvdel til senere brug. Jeg har dog skrevet opskriften, så mængden af ‘dej’ og fyld passer sammen.

Svamperoulade
2-3 personer

800 g kartofler, skrubbede og groftrevne
2 æg
½ dl fløde
40-50 g fintrevet hård ost, f.eks. PrimaDonna
salt og peber

Svampecreme:
250 g champignons, rensede og skåret i skiver
1 løg, hakket
en god klat smør
2 tsk timian
1 dl fløde
salt og peber

Start med at lave ‘dejen’ til din svamperoulade. Pisk æg, fløde, salt og kværnet peber sammen. Vend de revne kartofler grundigt i og fordel massen ud på bagepapirsbeklædt bageplade. Sørg for, at den har en jævn tykkelse på ca. ½ cm og tryk den let sammen. Bag den i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter. Tag bagepladen ud af ovnen og fordel den fintrevne ost oven på. Lad den køle lidt af, mens du laver svampecremen.

svamperoulade, roulade, madroulade, kartofler, æg, ost, hvedemel, flødeSmelt smør på en stor pande og steg løg og svampe på den, indtil de er møre. Tilsæt timian og giv det et par minutter mere, inden du hælder det over i en blender sammen med fløde. Blend det – det må gerne have lidt struktur bagefter – og smag til med salt og peber.

Vend kartoffeldejen om på et stykke bagepapir, så den glatte flade vender opad. Fordel svampecremen ud over kartoffeldejen og rul derefter forsigtigt din svamperoulade sammen. Du kan enten servere den med det samme – men så er den lidt løs i det – eller du kan pakke bagepapir eller husholdningsfilm stramt om din svamperoulade og putte den i køleskabet, så den kan sætte sig. Derefter skal du blot huske at tage den ud og sætte den i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, inden du serverer den.

Note: Svamperoulade kan bruges som tilbehør ligesom kartoffelrouladen, og vil du lave en ren vegetarisk middag, kan du for eksempel servere din svamperoulade sammen med en grøn salat og tzatziki eller en kæk dressing.

svamperoulade, roulade, madroulade, kartofler, æg, ost, hvedemel, fløde, svampe, timian, løg

4 thoughts on “Svamperoulade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *